Antonescu: Am trimis punctul de vedere al Senatului la CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat, astăzi, că a fost transmis punctul de vedere al acestei Camere cu privire la conflictul reclamat de preşedintele Traian Băsescu în raport cu Parlamentul, precizând că nu crede că vor fi probleme.

"Este trimis punctul de vedere al acestei Camere (a Parlamentului - n.r.) Nu este obligatorie prezenţa mea (...) Noi ne-am făcut partea nostră de treabă, am trimis toate documentele şi nu credem că vor fi probleme", a declarat Antonescu.

Traian Băsescu a transmis, vineri, preşedintelui Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a "conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte".

Băsescu a declarat, vineri seară, că a sesizat CC, la fel ca şi în 2007, legat de decizia Parlamentului de a-l suspenda din funcţie pentru că are obligaţia, ca şef de stat, de a epuiza orice cale de atac.

"Nu ţin de scaun! Dar ca şi în 2007, când am atacat hotărârea de suspendare şi acum am obligaţia ca preşedinte în funcţie să epuizez toate soluţiile constituţionale pentru descrierea, dacă vreţi, a unui abuz de acelaşi tip, dacă vreţi, din 2007. Nu vreau să mi se reproşeze că nu am epuizat resursele constituţionale în disputa cu o majoritate politică care în mod abuziv a suspendat preşedintele", a spus el.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte, vineri, de Parlament, cu 256 de voturi "pentru".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite