Antonescu: Ambasadorul SUA este părtinitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară , la Antena 3, că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este "părtinitor", fiind în favoarea lui Traian Băsescu, şi l-a acuzat pe preşedintele suspendat că încearcă un asediu asupra statului de drept.

Antonescu a declarat că Traian Băsescu şi oameni care răspund la comenzile politice ale acestuia, în anumite instituţii, încearcă prin intimidare, prin presiune, prin acţiuni discutabile, poate chiar "abuzuri", să schimbe soarta acestui referendum, adică să invalideze votul a opt milioane şi jumătate de români.

"Aceeaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune - o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. (Aceeaşi oameni, n.r.) încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, a instituţiilor statului de drept", a arătat preşedintele interimar.

În finalul emisiunii, Crin Antonescu a mai arătat că în spatele său se află toţi cei şapte milioane de români care au votat la referendum, în timp ce în spatele lui Traian Băsescu se află cei 900.000 de oameni şi "nişte susţinători", printre care, probabil cel mai important, "ambasadorul SUA în România".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite