Antonescu: Nu voi discuta cu Pivniceru despre Parchet şi DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că nu va discuta cu ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, despre cine şi cum trebuie "să se ducă" la Parchet şi la DNA.

Antonescu a precizat, vineri seară, la Antena 3, că are încredere în Mona Pivniceru, cu care nu a discutat nici în aceste zile şi cu care nu va discuta niciodată, pentru că nu are obiect şi pentru că el nu se pricepe.

"Nu voi discuta nici despre cine, nici despre cum trebuie să se ducă la Parchet, la DNA. Eu, Slavă Domnului, lumea justiţiei (..) nu îi cunosc, nu am treabă. Am convenit să dăm mandatul acestei doamne pentru că îi ştie, pentru că are forţă şi pentru că vrea să se bată", a spus preşedintele interimar.

El i-a atacat pe acei "debili morali" care ar fi spus că Pivniceru a demisionat din magistratură pentru că a pus-o Dan Voiculescu, Crin Antonescu sau cei din PSD.

Antonescu a mai spus că Mona Pivniceru trebuie sprijinită în demersul de a face dreptate şi de a face din Parchet, din DNA, instituţii cu adevărat independente.

Liderul PNL a arătat că au fost făcute "nişte eforturi, unele dintre ele absolute penibile", de a împiedica această persoană să ajungă ministr al Justiţiei.

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că nu va părăsi funcţia pe care o ocupă înainte de 2 octombrie, când îi expiră cel de-al doilea mandat consecutiv la conducerea Ministerului Public. Codruţa Kovesi conduce Ministerul Public din 2006.

În 3 august, Kovesi, a dispus prelungirea delegării lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), începând din 13 august, pentru şase luni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite