Antonescu: Suspendarea, ipoteză colaterală cu grad mai mic sau mai mare de probabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, referindu-se la demararea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului, că aceasta reprezintă o ipoteză colaterală, cu grad mai mic sau mai mare de probabilitate, despre care nu are niciun rost să se discute acum.

Antonescu a precizat că USL nu a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu.

"Ar putea fi demarat orice din ceea ce este constituţional şi legal. Nu am solicitat o sesiune extraordinară a Parlamentului cu acest subiect".

Întrebat dacă USL ia totuşi în calcul în perioada următoare să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui, liderul PNL a spus că prioritare sunt agenda guvernamentală şi declaraţia Parlamentului privind reprezentarea României la Bruxelles.

"Luăm în calcul în perioada imediat următoare ceea ce premierul v-a spus deja: agenda guvernamentală este prioritară. Luăm în calcul în perioada imediat următoare ca România să fie reprezentată la Consiliul European de la sfârşitul acestei săptămâni, aşa cum Parlamentul a decis şi s-a exprimat. Aceste lucruri le luăm în calcul. Restul sunt ipoteze colaterale cu un grad mai mic sau mai mare de probabilitate despre care nu are niciun rost să discutăm acum", a spus Antonescu.

Crin Antonescu anunţase săptămâna trecută că, dacă preşedintele Băsescu refuză numirea lui Puiu Haşotti în funcţia de ministru al Culturii, atunci USL va declanşa procedura de suspendare din funcţie a acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite