Crin Antonescu, campionul absenţelor la Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen realizat de Vali Ivan
Desen realizat de Vali Ivan

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu se află în coada clasamentului privind prezenţa la votul final din plenul Senatului, conform monitorizării Institutului pentru Politici Publice(IPP).

La mijlocul mandatului său de parlamentar, Crin Antonescu ocupa ultimul loc în clasamentul senatorilor prezenţi la votul final, conform raportului IPP privind activitatea parlamentară din perioada decembrie 2008-decembrie2010.
Preşedintele PNL s-a poziţionat pe ultimul locul (127), fiind prezent, în cei doi ani de mandat, la doar 18 voturi finale din totalul celor 1337. Din totalul de 127 de zile de vot, Crin Antonescu a fost prezent în Parlament, în doar 9 zile în care s-a votat. În procente, prezenţa proaspătului preşedinte intermiar însumează 1, 30%.
Analizând disecat raportul de prezenţă la vot a senatorilor, constatăm că în prima sesiune parlamentară a anului 2010, desfăşurată în perioada 1 februarie - 30 iunie, Crin Antonescu a ocupat ultimul loc(137) la capitolul prezenţă la voturile finale din plenul Senatului. Din totalul de 327 de voturi exprimate în prima parte a anului 2010, Antonescu a fost prezent doar de 3 ori, ceea ce înseamnă un procent de 0,92%. De menţionat că, senatorul PSD Cătălin Voicu, care a fost arestat în data de 30 martie, a votat de două ori din totalul celor 132 de voturi exercitate până la data încarcerării sale, ceea ce înseamnă un procent de 1, 51%.

IPP i-a cerut explicaţii

Autorii raportului IPP se arătau indignaţi de slaba prezenţă a senatorului Crin Antonescu.
„Constatăm cu prilejul prezentului raport un absenteism cronic prcaticat de unii parlamentari, printre care şi liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Crin Antonescu, cu sub 1% prezenţă în această sesiune. Considerăm inadmisibil pentru un lider de grup parlamentar, care este şi preşedinte de partid în acelaşi timp, şi fost candidat la Preşedinţia României, să ignore în mod sistematic activitatea din plen de o asemenea manieră", menţiona la data respectivă raportul IPP.
Nici în a doua sesiune parlamentară a anului 2010 situaţia nu s-a schimbat în ceea ce priveşte prezenţei lui Crin Antonescu la votul din plenul Senatului. Liderul liberal a ocupat din nou ultima poziţie cu 4 voturi exprimate din totalul de 388 înregistrate în perioada octombrie-decembrie, rezultând un procent de prezenţă de numai 1%.


Nici o prezenţă

Începutul anului 2011 a fost de bun augur pentru preşedintele PNL. În perioada februarie-iunie 2011, Crin Antonescu a părăsit ultima poziţia din clasamentul celor prezenţi la votul final din plenul Senatului, votând de 105 ori din totalul de 384 de voturi exercitate în prima sesiune parlamentară a anului trecut. Drept urmare, Antonescu a ocupat locul 129 din totalul de 131 de senatori, cu un procent de 27,3%.

Situaţia s-a schimbat radical în decurs de câteva luni. În sesiunea parlamentară ce s-a întins între septembrie şi decembrie 2011, actualul preşedinte interimar al României a reuşit „performanţa" de a înregistra o prezenţă de 0 % din totalul celor 218 voturi finale date pe parcursul sesiunii parlamentare din toamna anului trecut. Astfel, Crin Antonescu a revenit pe ultima poziţie(133) din ierarhia senatorilor privind prezenţa lor la voturile finale din plenul primei camere a Parlamentului.

Pe net au apărut o serie de caricaturi despre lenea lui Crin Antonescu. Vezi aici o fotogalerie

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite