Crin Antonescu: Nu opoziţia instigă la violenţă, cei de la putere au pus paie pe foc, îmbogăţindu-se ca nesimţiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a respins vineri acuzaţiile Elenei Udrea că USL ar instiga la violenţe în stradă şi a precizat că puterea este cea care "a pus paie pe foc" prin felul de a guverna "îmbogăţindu-se ca nesimţiţii în timp ce sărăceau majoritatea populaţiei acestei ţări".

"Opoziţia nu numai că nu a instigat la violenţă, dar în mod explicit, în toate apariţiile publice pe care le-am avut şi eu, şi ceilalţi colegi ai mei, am îndemnat la evitarea oricărei violenţe", a spus Antonescu, la Realitatea Tv, amintind că în chiar finalul discursului său de la Arcul de Triumf a făcut referire explicit la încheierea mitingului în mod paşnic.
El a ţinut să puncteze diferenţa dintre mitingul organizat de opoziţie şi protestele din Piaţa Universităţii, unde joi seară au apărut incidente. În plus, a subliniat din nou că, în opinia opoziţiei, România nu are nevoie de violenţă.
"Eu cred că opoziţia care cere alegeri anticipate nu instigă la violenţe, ci îndeamnă la o soluţie politică pe care nu numai noi o cerem, o cere strada, o cer partizani consacraţi, analişti, comentatori ai actualei puteri, care e o soluţie democratică normală", a precizat Antonescu.
"Cum să ne acuzi pe noi că incităm sau punem paie pe foc? Păi paie pe foc au pus dânşii, cei care guvernează îmbogăţindu-se ca nesimţiţii în timp ce sărăceau majoritatea populaţiei acestei ţări, făcând 14 angajări de răspundere când toată lumea le cerea dialog, ignorând cetăţeni şi opoziţie", a mai spus el.
Crin Antonescu a menţionat că mitingul de joi organizat de USL a demonstrat cu Uniunea are susţinere.
Elena Udrea a declarat vineri la Iaşi că protestele sunt împotriva tuturor politicienilor care au condus România în ultimii 20 de ani, nu doar împotriva actualilor guvernanţi, şi a criticat opoziţia că incită la violenţă şi încearcă să speculeze acest moment pentru a ajunge la putere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite