Crin Antonescu: Mark Gitenstein pare un pic prea speriat. România nu se va dezbina în urma alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti
Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti

Crin Antonescu, preşedintele Senatului, susţine că ambasadorul SUA la Bucureşti nu are motive să fie îngrijorat în legătură cu alegerile din România. "Pare un pic prea speriat", a spus Antonescu despre afirmaţia lui Mark Gitenstein potrivit căreia alegerile ar putea duce la dezbinarea poporului român.

Fiind întrebat cum comentează afirmaţia lui Mark Gitenstein care s-a arătat îngrijorat de faptul că alegerile parlamentare ar putea dezbina poporul român, Antonescu a precizat că acesta este "un pic prea speriat".

"În primul rând preocuparea oricărei alte ţări, mai ales când este vorba de state de importanţa SUA, este binevenită. În această declaraţie pare însă un pic prea speriat. Nu se dezbină americanii pentru că iată este acum o bătălie electorală şi e mai tot timpul în America o bătălie electorală, nu se dezbină nici românii mai mult decât au fost ei dezbinaţi de mult iubitul preşedinte Traian Băsescu. Românii sunt din ce în ce mai uniţi în momentul în care o forţă politică se îndreaptă spre 60 la sută, asta este chiar mai puţină dezbinare decât oricând", a susţinut liderul PNL în timpul unei emisiuni, la România Tv.

Liderul PNL susţine că Gitenstein nu s-a arătat la fel de preocupat în alte situaţii. "Au existat abuzuri, când o lege a trecut cu 80 de voturi în sală în loc de 170 (n.r. - Legea pensiilor) Probabil atunci ambasadorul nu a fost atent, nu era suficient de speriat sau nu era aici dar, în general, lucrurile au funcţionat normal în România", a precizat Crin Antonescu.

Antonescu a încheiat spunând că el este "mai optimist decât actualul ambasador al SUA".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite