Crin Antonescu îşi confirmă statutul de chiulangiu. A absentat din Parlament chiar în prima zi de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Potrivit Monitorului Oficial, interimatul senatorului Petru Filip în fruntea Senatului a expirat luni şi, prin urmare, Crin Antonescu a revenit în funcţia de preşedinte al Senatului.

Deşi luni, oficial, parlamentarii au început munca, Crin Antonescu a fost absent. Surse din Senat au declarat că, până miercuri seara, Antonescu nu va veni la muncă. Din păcate, liderul PNL îşi confirmă statutul de chiulangiu notoriu.  Adevărul scria în februarie că, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, privind bilanţul activităţii parlamentare, Antonescu nu avea nicio prezenţă la voturile finale exprimate prin vot electronic în sesiunea septembrie - decembrie 2011.

Senatorul PDL, Anca Boagiu, a declarat luni, în emisiunea „Ultimul cuvânt" (B1 TV), că Antonescu nu a venit luni la serviciu, deoarece s-a supărat că a fost dat afară de la Palatul Cotroceni.

„Domnul Antonescu a lipsit astăzi (n.r. - luni) din Senat. El este ca şi copiii râzgâiaţi, dacă vrea să stea în prima bancă, aşa trebuie să fie, în caz contrar se supără. După ce a prins şi gustul de Cotroceni şi a furat scaunul, i-a plăcut acolo la Cotroceni să dea declaraţii politice cât încape, ştiind că nu poate fi suspendat, pe reale declaraţii politice făcute de acolo. Aşa că s-a gândit el să nu vină la lucru, dar oricum nu e o noutate pentru domnul Antonescu, doar e campion la absenţe", a declarat Boagiu.

Conform regulamentului, locul lui Crin Antonescu poate fi ţinut de unul dintre vicepreşedinţi, în speţă de Petru Filip. „Dacă voi fi validat în Biroul Permanent (BP), îi voi ţine locul lui Crin Antonescu până ce acesta se întoarce“, a declarat Petru Filip.

Noua structură a BP a Senatului nu a fost stabilită ieri, aşa cum era normal, deoarece negocierea dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor a eşuat. „Negocierile n-au dus la niciun rezultat. O să le continuăm mâine, poate poimâine, poate mai amânăm deschiderea lucrărilor Senatului. În concluzie, noi le-am spus - aceasta este matematica noastră (n.r. - PDL susţine ca raportul putere-opoziţie în Biroul Permanent să fie 8 la 5, în timp ce USL susţine să fie 9 la 4), dacă acceptaţi bine, vă spunem bine, dacă aceasta este matematica voastră s-ar putea să vă lăsăm să ocupaţi voi toate locurile din Biroul Permanent şi să vedem mai departe până unde duceţi acest conflict“, a declarat liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, precizând că noi negocieri între liderii de grupuri vor avea loc, marţi dimineaţă, de la ora 10.00.

Astăzi, de la ora 12, are loc şedinţa Biroului Permanent a Senatului pe vechea structură, iar de la ora 14, senatorii se reunesc în şedinţa de plen unde vor  face o nouă încercare pentru numirea reprezentanţilor în BP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite