Crin Antonescu îi cere din nou socoteală lui Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăriceanu să facă publice atât numele membrilor guvernului pe care i-a instalat în consilii de administraţie, cât şi detaliile campaniei fluturaşilor publicitari privind integrarea

Tăriceanu să facă publice atât numele membrilor guvernului pe care i-a instalat în consilii de administraţie, cât şi detaliile campaniei fluturaşilor publicitari privind integrarea europeană.
"Rămân în aşteptarea răspunsurilor la întrebările pe care le-am adresat primului-ministru. Înţeleg că a fost o perioadă mai agitată, dar întrebările mele rămân, la fel şi aşteptarea privind răspunsurile", a spus Antonescu. Liderul grupului parlamentar liberal din Cameră a accentuat faptul că nu şi-a schimbat opinia faţă de felul în care Tăriceanu conduce guvernul. "Îmi menţin poziţiile, evaluările şi solicitările", a precizat Antonescu. În urmă cu două săptămâni, deputatul PNL l-a atacat dur pe şeful său de partid, acuzându-l că şi-a construit un guvern "de intimi", care răspunde perfect nevoilor clientelei politice. Derapajul era să-l coste pe Antonescu fotoliul de lider al grupului parlamentar din Cameră. Ieri, el a admis faptul că are relaţii "reci, dar civilizate" cu premierul. "Nu ne luăm de gât, nici într-un sens, nici într-altul", a precizat liderul liberal.

"Codurile lui Macovei au păstrat mentalitatea socialistă"
Nemulţumirile lui Crin Antonescu s-au îndreptat, ieri, şi către forma în care ministrul justiţiei, Monica Macovei, a promovat în parlament Codul de Procedură Penală şi Codul Penal. "Inclusiv în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală ar fi fost locul, şi poate nu este târziu, pentru a se aşeza în lege o nouă mentalitate pentru că, din punctul meu de vedere, toate modificările acestea de după 1990 au păstrat scheletul mental al Codului Penal socialist din 1968, care continuă să vorbească mai degrabă despre drepturile procurorilor şi judecătorilor, decât despre drepturile justiţiabililor şi reforma din justiţie.
Cred că este de datoria liberalilor să promoveze o altfel de viziune", a subliniat deputatul PNL. El i-a mai sugerat Monicăi Macovei să ţină cont de obiecţiile societăţii civile - "din care provine şi al cărei cuvânt a fost întotdeauna aşa de greu pe lângă domnia sa" - la adresa Agenţiei Naţionale de Integritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite