Crin Antonescu: "Ştiam că există riscul unor nemulţumiri faţă de Cabinetul alternativ"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei BPC, că ştia că există riscul apariţiei unor liberali nemulţumiţi atunci când a pornit acţiunea consituirii Cabinetului alternativ, declarând că acest subiect va fi discutat de partid în mod democratic.

Întrebat dacă se aşteaptă să întâmpine rezistenţă la validarea guvernului alternativ, Crin Antonescu a precizat că în PNL subiectele importante s-au discutat întotdeauna democratic.

Mai citiţi şi:

Marga, Meleşcanu şi Câmpeanu, printre membrii "guvernului din umbră". Vezi lista completă a miniştrilor propuşi de PNL

"Este un partid deschis, este un partid în care întotdeauna toate temele, mai cu seamă cele de o asemenea importanţă, s-au dezbătut cât se poate de democratic. Nu e o temă uşoară, e vorba totuşi despre discutarea şi adoptarea unui program, despre dezbaterea unui principiu şi a unei formule în premieră, un cabinet alternativ, un cabinet din umbră. Vom vedea care vor fi poziţiile colegilor mei. Poziţia mea o cunoaşteţi şi, la sfâşitul acestor dezbateri care nu încep acum în Biroul Politic, nici în Consiliul Executiv, ci la ora 12.00, conform planului nostru, în Delegaţia Permanentă, veţi vedea care este decizia PNL", a susţinut Antonescu.

La remarca privind nemulţumirile unor liberali care spun că nu au fost consultaţi cu privire la componenţa guvernului, liderul PNL a precizat că ştia că există astfel de riscuri când a pornit că alcătuiască cabinetul alternativ.

Întrebat dacă va prezenta Delegaţiei membrii cabinetului din umbră, Crin Antonescu a precizat că la discuţiile de miercuri vor fi prezenţi doar acei membri care sunt şi în Delegaţia Permanentă, menţionând că independenţii nu au nicio calitate oficială până nu se ia o decizie în acest sens.

"Astăzi discuţia are loc doar la nivelul Delegaţiei Permanente şi, ca atare, vor fi prezenţi doar acei membri ai cabinetului din umbră care sunt şi membri ai Delegaţiei Permanente. Ceilalţi, până la o decizie, nu au nicio calitate oficială", a conchis Antonescu.

Întrebat dacă în opinia sa protestele anunţate de sindicate vor avea o finalitate, Crin Antonescu a precizat că aceste acţiuni ar putea avea efect dacă şi cetăţenii care consideră că actuala guvernare este un dezastru pentru România se manifestă.

"Depinde de amploarea lor, de coeziunea lor, de răspunsul pe care nu doar sindicaliştii îl dau la chemarea liderilor lor, ci şi cetăţeni pur şi simplu care consideră că actuala guvernare este un dezastru pentru noi toţi", a susţinut Crin Antonescu.

Liberalul a mai spus că PNL sprijină aceste acţiuni de protest, ţinând să îi îndemne pe toţi cetăţenii nemulţumiţi să se manifeste.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite