Crin Antonescu: Îmi doresc ca PDL să dispară. E o chestiune de igienă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liderul liberal Crin Antonescu a declarat, luni, la B1 TV, că trecerea unor politicieni din barca PDL în cea a PNL este menită să distrugă formaţiunea politică condusă de Emil Boc. Antonescu doreşte în continuare să scoată PDL de pe scena politică.

Luni seara, la B1 TV, Antonescu a subliniat că "la poarta PNL bat mulţi pedelişti, dar nu îi luăm pe toţi". "Noi am deschis porțile pentru oameni despre care credem două lucruri: că pot sa aducă un beneficiu electoral și cu care credem că pe mai departe putem fi colegi, cu care suntem compatibili și din punct de vedere doctrinar", a continuat acesta.

Liderul liberal a ţinut să amintească că, la ultimul congres al partidului, a candidat cu un proiect numit "Prin noi înşine, acum", care avea ca scop scoaterea din scena politică a Partidului Democrat-Liberal.

Antonescu a recunoscut direct şi franc că îşi doreşte ca PDL să dispară. "Consider că este o chestiune de igienă politică, de bun augur pentru scena politică românească", a spus el.

Antonescu a mai spus că liberalii nu doresc astfel să-şi ia revanşa pentru încercarea de acum câţiva ani a PD-ului de a prelua PNL. Liderul liberal consideră că, dacă fuziunea celor două partide ar fi avut loc, la această oră PD-PNL ar fi avut 15% din voturile electoratului, în timp ce PSD ar fi deţinut 65%.

Viitorul guvern USL va fi unul "de uniune naţională", a mai spus Antonescu. "Cred că nici nu vor fi multe partide (în Parlament, n.r.) în afară de cele două din această alianţă", a adăugat acesta. Antonescu consideră că e posibil ca PDL să intre cu o pondere foarte mică în Parlament.

Citeşte şi
EDITORIAL DE SABIN ORCAN
Victoraş, treci la tablă!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite