Crin Antonescu: În dosarele lui Năstase, a fost imposibil de separat factorul politic de cel juridic. Fără Năstase, politica românească va fi mai săracă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PNL, Crin Antonescu, a explicat, pentru RTV, că decizia de condamnare a fostului premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare este una greu de comentat, însă consideră că viața politică românească va fi mai săracă fără Adrian Năstase.

„Nu e ușor să strângi impresii într-un asemenea moment. Deciziile instanțelor se comenează mai puțin. Trebuie să spun că este un politician important al ultimilor 20 de ani. Nu îmi este teamă să spun că viața politică românească nu va fi la fel de bogată", a explicat Antonescu.

Președintele liberal a subliniat că în opinia sa, singurul câștig al Justiției este să închidă un vinovat și să achite un nevinovat și nu să închidă cu orice preț demnitari.

„Eu nu voi accepta niciodată că dacă a fost condamnat un prim-ministru înseamnă că Justiția Română a triumfat. Singurul câștig este ca cel vinovat să fie condamnat, iar cel nevinovat să fie achitat. Oficialii europeni au comentat că în România e în regulă ca un fost premier să fie închis, de parcă ar fi vreun stindard", a spus Antonescu.

Antonescu nu consideră că odată cu acest verdict Justiția s-ar fi separat de Politic, ci dimpotrivă, a fost imposibil să separi factorul politic de desfășurarea procesului.

„Nu cred că politica s-a separat de Justiție. La nivelul proiecției politice în jurul lui Adrian Năstase nu cred că poate veni cineva să spună că s-a separat factorul politic de desfășurarea procesului", a mai spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite