Creşte tensiunea în interiorul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Odată ce Mircea Geoană a devenit, oficial, perdantul cursei pentru Cotroceni, PSD a căzut pradă frământărilor interne. În partid au apărut deja primele dezertări: este vorba despre doi deputaţi (Răzvan Ţurea şi Gabriel Tiţa-Nicolescu) şi doi senatori (Sorin Chivu şi Laurenţiu Chirvăsuţă) care au demisionat şi vor activa ca independenţi.

Retragerea lor din rândurile social-democraţilor se dovedeşte pe placul PDL în condiţiile în care pentru a forma o majoritate împreună cu UDMR, minorităţile şi independenţii, democrat-liberalii mai aveau nevoie de trei parlamentari.

Potrivit Mediafax, majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi, invocată de premierul Emil Boc ca opţiune în cazul în care PNL refuză intrarea la guvernare, are 239 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor parlamentari PSD şi PNL. Pentru a trece de Parlament, noul guvern are nevoie de 236 de voturi.

„O enormă frustrare politică"

Mircea Geoană are însă şi o altă problemă: Ioan Rus, Marian Oprişan, Miron Mitrea vorbesc despre demisia liderului social-democrat. Geoană a replicat promiţând că o analiză a rezultatului alegerilor va fi făcută la începutul lui 2010 şi şi-a îndemnat colegii „să nu şubrezească" poziţia partidului.

PSD avea programate ieri seară o şedinţă a forului de conducere dar şi discuţii cu PNL pe tema formării noului guvern. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, la Antena 3, că el şi Mircea Geoană au „pierdut clar" bătălia cu Traian Băsescu şi a mărturisit că resimte „o enormă frustrare politică".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite