Cozmin Guşă: Discursul lui Schulz a fost dezamăgitor, ar fi trebuit să ne dea nişte direcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Cozmin Guşă a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, că discursul lui Martin Schulz a fost "relativ banal", iar preşedintele PE ar fi trebuit să vină cu un mesaj legat de viitor, de tensiunile din interiorul UE care afectează şi România.

Fiind întrebat ce părere are de discursul lui Martin Schulz, Guşă a spus că a fost "relativ banal". "Martin Schulz a venit să facă, nu am înţeles ce, în România. După părerea mea, un preşedinte al PE ar fi trebuit să vină la graniţa UE cu un mesaj legat de viitor, cu un mesaj legat de procedurile şi tensiunile care sunt în interiorul UE şi care ar putea să ne afecteze şi unde noi am putea avea un rol. Nu a dat niciun astfel de mesaj", a susţinut el.

Cozmin Guşă a mai spus că Martin Schulz a fost "dezamăgitor" pentru el din punctul de vedere al liderului poltic european care ar trebui să dea nişte direcţii, "sau măcar" nişte explicaţii. "Dezamăgitor pentru mine domnul Schulz din punct de vedere al liderului politic european care ar trebui să dea nişte direcţii, sau măcar nişte explicaţii (...). Deci, pe scurt, domnul Schulz nu mi-a spus nimic din ceea ce pe mine ca cetăţean european şi ca observator al vieţii publice ar fi putut să mă intereseze în mod special legat de rolul României în această criză europeană care se perpetuează şi unde dânşii au un rol foarte important în sens negativ", a precizat el.

În ceea ce priveşte întrevederea dintre Traian Băsescu şi preşedintele PE, analistul politic a spus că cei doi "au mimat o înţelegere, că au nişte direcţii, că au făcut ceva". "Băsescu a încercat să fie elegant în contrapartidă cu Ponta care a fost foarte elegant cu Barroso fiind interesat de acest lucru şi suplinind într-un fel această contondenţă a lui Vasile Blaga (care nu a dorit să se întâlnească cu Schulz, n.r.) de neexplicat în acest context pentru că a pierdut o bună oportunitate de a fi un critic european, dar frecventabil. Băsescu şi-a făcut tema ca să spun aşa (...)", a opinat Cozmin Guşă.

El a susţinut că ceea ce îi poate "şoca" pe cei care comentează viaţa politică este "lipsa de proiect". "Din păcate ce poate să ne şocheze pe noi, cei care comentăm viaţa politică românească este lipsa de proiect. Să te întâlneşti tu ca prim ministru, sau tu ca preşedinte cu preşedintele PE, să nu poţi să enunţi la finalul întâlnirilor nici măcar un singur proiect în care România poate să fie parte, repet, ca şi graniţă a UE şi ca şi interfaţă a lumii postsovietice este întristător pentru calitatea actului politic de la noi", a conchis Cozmin Guşă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite