Cota unică, subiect de „scenarii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că Executivul nu ia în calcul în acest moment modificarea cotei unice, adăugând însă că sunt în discuţie anumite "scenarii". Întrebat dacă scenariile pe care le-a invocat înseamnă inclusiv reducerea cotei unice, şeful Executivului a răspuns: „Nici micşorarea, nici majorarea".

Declaraţiile lui Emil Boc vin după ce ministrul Economiei, Adriean Videanu, a vorbit, sâmbătă, la Realitatea TV, despre posibilitatea scăderii unor taxe, inclusiv a cotei unice, această variantă depinzând de negocierea cu FMI.

„Cota unică rămâne. Asupra cuantumului cotei unice, prim-ministrul este cel care va anunţa în momentul în care Guvernul va lua o decizie legată de noua filosofie fiscală de care avem nevoie. PDL nu renunţă la cota unică, cuantumul e o chestiune care se poate discuta, depinde de negocierea cu FMI", a explicat Videanu.

„Baloane de săpun de la Opoziţie"

Prim-ministrul s-a decis, în schimb, să elimine impozitul minim din această toamnă, potrivit anunţului pe care l-a făcut vineri. El a evitat să precizeze dacă impozitul minim va fi înlocuit cu impozitul forfetar, spunând doar că „detaliile" vor fi prezentate de ministrul Finanţelor.

Boc le-a transmis prefecţilor că Guvernul lucrează la un nou pachet de măsuri economice, în care ar putea fi incluse şi propuneri ale partidelor din Opoziţie. "De la Opoziţie avem parte până acum doar de baloane de săpun, nu de soluţii concrete", a criticat Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite