Costică Canacheu, revocat de la şefia comisie de apărare din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Canacheu
Costică Canacheu

Deputatul PDL Costică Canacheu a fost revocat, marţi, din funcţia de preşedinte al Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor, la solicitarea USL, din cauză că şi-a încălcat atribuţiile atunci când a cerut instituţiilor informaţii privind numărul celor cu drept de vot la referendum.

Propunerea de revocare a fost votată de majoritatea membrilor comisiei, cu excepţia celor de la PDL, care au refuzat să-şi exprime votul.

„Propunerea de revocare, făcută în baza art. 45 din Regulament, are drept motivaţie comportamentul abuziv manifestat de preşedintele comisiei, dl. Costică Canacheu, care în numele acesteia a înaintat în data de 3.08.2012, cu antetul comisiei, folosindu-se de calitatea de preşedinte, două adrese către Direcţia generală de paşapoarte şi Direcţia pentru evidenţa persoanelor şi administrarea bazelor de date, solicitând diverse informaţii privind numărul cetăţenilor cu drept de vot la referendumul din 29.07.2012, date care ulterior au fost folosite tendenţios din punct de vedere politic în dezbaterile televizate de către reprezentanţi ai PDL“, susţin vicepreşedinţii comisie, Eugen Bejinariu (PSD) şi George Scutaru (PNL).

Ei susţin că deputatul Canacheu nu s-a consultat cu nici un membru al biroului comisiei înainte de a trimite aceste adrese.

După ce Biroul permanent va lua act de această revocare, un alt preşedinte al comisie va fi nominalizat tot de PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite