Istoria dulce-amară, cu final fericit, dintre Vadim şi Becali: Totul e bine când se termină în alianţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali s-au jignit ca la uşa cortului, apoi s-au împăcat
Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali s-au jignit ca la uşa cortului, apoi s-au împăcat

Preşedintele PNG, Gigi Becali, şi preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, vor face alianţă atât la alegerile locale, cât şi la cele generale. Istoria dulce - amară a celor doi preşedinţi, se transformă, încă odată, într-o fuziune cu strângere de mâini, „frăţească".

Preşedintele Partidului Noua Generaţie, Gigi Becali, a anunţat, vineri, după şedinţa Consiliului Naţional al Partidului că PNG va face o alianţă împreună cu Partidul România Mare.

„Vom merge in coalitie împreună cu PRM. Aceasta este hotărâea Consiliului Naţional şi este şi voinţa mea alături de voinţa lor", a subliniat liderul PNG.

Becali a explicat, de asemenea, că în privinţa candidaţilor la alegeri, toate deciziile vor fi luate de Corneliu Vadim Tudor.

„Eu o să mă supun fratelui mai mare Vadim", a precizat Becali.

Citeşte şi editorialul
Noi facem politica hahalerelor

Istoria relaţiei Gigi Becali - Corneliu Vadim Tudor

Acum aproape trei ani, cei doi lideri impulsivi, Gigi Becali şi Corneliu Vadim Tudor nu puteau găsi niciun fel de teren comun în ceea ce priveşte viziunile politice.

Dacă preşedintele PRM refuza să recunoască partidul Noua Generaţie, ca fiind o alternativă la actuala clasă politică, Gigi Becali susţinea că motivul intrării sale în politică este pentru a-l înlătura pe Vadim Tudor de pe scenă.

Război pe scenă politică. Injurii în afară

Nici liderul Partidului România Mare, nici preşedintele PNG, care a consacrat cuvântul „hahaleră", nu s-au ferit de injurii şi remarci răutăcioase, unul la adresa celuilalt.

În timp ce Becali îl numea pe Corneliu Vadim Tudor „moş senil", liderul PRM îl numea pe patronul Stelei „handicapat cu două clase mai mult ca trenul", spre deliciul publicului. În acelaşi registru, în timp ce Corneliu Vadim Tudor acuza că Becali suferă de „sifilis congenital", Becali l-ar fi vrut pe Vadim în biserică, pentru a demonstra că e posedat de diavol.

„E handicapat în ultimul hal. Şi-a făcut ultima clasă la şcoala de corecţie! A tras pe nas droguri. Am informaţii, dar nu bag mâna în foc, că se şi droghează cu cocaină. Medicii l-au analizat, are pupilele mărite şi un comportament deviant. Acest Becali pentru mine este un păduche, este un pigmeu. Are un limbaj de urangutan. Este o slugă, un executant. Un fost bişniţar de mahala", spunea Vadim despre Becali.

„E nebun. De nebunie face aşa. Trebuie internat. Ori în spital, ori la vreo mănăstire. Ca să scoată dracii din el! Dacă nu eşti posedat de diavol, n-ai cum să spui lucrurile astea. Cred că el e posedat de diavol. Luaţi-l voi şi rugaţi-l să vină în altar, să vedeţi dacă nu sare de acolo, că Dracul nu are voie în altar. El este un nenorocit. Eu un singur lucru pot să spun: Vadim, nebun!", a răspuns Becali.

Totul e bine când se termină în Parlamentul European

Singura şansă a lui Gigi Becali de a accede la funcţia de europarlamentar era de a face o alianţă cu o altă formaţiune, PNG fiind o construcţie politică puţin populară printre alegători. Dacă toate partidele mari aveau deja agende, Partidul România Mare era printre singurele care ar fi avut alegători şi, ar fi beneficiat, de asemenea, de capitalul de imagine pe care l-ar fi adus Gigi Becali.

Astfel, cei doi au îngropat securea injuriilor pentru ca Gigi Becali să-şi facă transferul în Partidul România Mare (nu mai era timp pentru alianţe), astfel încât să se prezinte ca fraţii în faţa electoratului similar.

„Ne vom bate amândoi în Europa pentru ţara noastră", afirma, la acea vreme, Corneliu Vadim Tudor.

Amândoi au devenit europarlamentari, astfel că întoarcerea lui Becali la PNG şi fuziunea dintre cei doi pentru alegerile din acest an nu reprezintă deloc o surpriză. Becali a uitat că Vadim Tudor considera că „nu se bagă o maimuţă iresponsabilă în Parlament".

Pentru că, după cum declara însuşi Becali, „eu, ca europarlamentar, am 27.000 de euro la dispoziţie, pe lună. În România primesc câteva sute. Ia zi, între 27.000 şi câteva sute ce alegi!? Ce e mai bine? Jumătate de miliard sau 20 de milioane?"

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite