Încă un vot pentru moţiunea USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Grosu
Corneliu Grosu

Senatorul UNPR Mureş Corneliu Grosu a anunţat, că va vota pentru moţiunea de cenzură a USL, afirmând că HG privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş duce la o segregare a învăţământului medical mureşean.

"Nu există segment social şi cu atât mai mult politic să nu se întrebe de ce a fost nevoie de o intervenţie atât de brutală a Guvernului Ungureanu într-un domeniu care, de regulă, îşi autoreglează, în mod normal, orice conflict, într-o manieră elegantă, calmă şi cerebrală, dată de condiţia sa academică. Pentru că acesta este adevărul: prin acea HG, actualul Guvern înfiinţează în cadrul prestigioasei universităţi din Târgu Mureş o nouă Facultate de Medicină şi Farmacie, cu predare în limba română, maghiară şi engleză, segregând învăţământul medical mureşean", a declarat Grosu.

Senatorul adaugă că, în numele a mii de cetăţeni din Târgu Mureş, cere Guvernului să retragă actul normativ amintit, care se dovedeşte a fi rezultatul unui şantaj politic nemaiîntâlnit până acum.

" Eu nu voi fi niciodată de acord cu o astfel de situaţie şi o voi respinge cu toată forţa conştiinţei şi crezului meu în valorile de unitate şi convieţuire paşnică, legitimat de votul miilor de mureşeni care m-au trimis în Parlamentul României, folosind toate mijloacele şi căile pe care mi le permite legea în litera şi spiritul ei, inclusiv printr-un vot pentru moţiunea de cenzură", conchide senatorul UNPR Mureş.

USL a depus, miercuri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite