Corneliu Ciontu anunta ca isi face partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Ciontu a atras de partea sa 14 deputati, cu ajutorul carora va pune bazele unei noi formatiuni politice, in cel mult 30 de zile, a declarat, ieri, fostul presedinte executiv al PPRM, exclus

Corneliu Ciontu a atras de partea sa 14 deputati, cu ajutorul carora va pune bazele unei noi formatiuni politice, in cel mult 30 de zile, a declarat, ieri, fostul presedinte executiv al PPRM, exclus din partid de C.V. Tudor. Ciontu a precizat ca, pana la aparitia partidului de orientare populara, nucleul de fosti peperemisti se va constitui intr-un grup parlamentar independent la Camera. De partea lui au ales sa treaca Anghel Stanciu - si el exclus de C.V. Tudor - Dan Mocanescu, Liviu Almasan, William Branza, Bogdan Cantaragiu, Alexandru Ciocalteu, Olguta Cocrea, Dan Grigore, Daniel Ionescu, Mircia Giurgiu, Costel Ovidenie, Dumitru Puzdrea si Ion Stoica. Prin plecarea lor, PPRM a primit o lovitura grea in plan parlamentar. Dupa ce, de la inceputul actualei legislaturi, formatiunea lui Vadim Tudor pierduse sapte deputati si un senator, acum grupul din Camera va numara numai 27 de membri. Corneliu Ciontu a apreciat, insa, ca si alti alesi peperemisti se vor alatura, in curand, organismului proaspat constituit. El a spus ca, de luni, vor incepe discutii cu lideri ai PPRM din toata tara, astfel incat, in cel mult o luna noua formatiune politica sa poata fi pusa pe picioare. "Suntem grabiti sa facem aceasta demonstratie de forta democratica si nu de abuz", a subliniat Ciontu. De altfel, "exclusii" au vorbit deja despre patru filiale care si-au manifestat public nemultumirea fata de atitudinea lui C.V. Tudor - Iasi, Botosani, Olt si Arad. Anghel Stanciu a precizat ca loctiitorul sau la sefia organizatiei iesene a anuntat ca nu va trimite reprezentanti la Plenara de maine, iar liderii botosanean si cel aradean s-au aratat "indignati" de excluderea celor doi. Ciontu a adaugat ca nici organizatia din Arad nu va participa la sedinta Consiliului National si ca aceasta se va desprinde in totalitate de PPRM.
Batalia pentru efective se da in teritoriu
Totusi, el a evitat sa dea si alte nume pe care se bazeaza in demersul sau, pe motiv ca oamenii lui Corneliu Vadim Tudor au trecut la presiuni asupra acestora pentru a-i determina sa nu plece. "Au inceput deja amenintari in teritoriu, de genul dezvaluirilor despre afaceri dubioase pe care le au sefii de filiale... fantezii de ale lui Vadim. Unii, mai slabi de inger si care nu vor sa fie prinsi in scandaluri au dat inapoi", a afirmat Corneliu Ciontu. Printre cei asupra carora s-ar fi facut presiuni puternice a fost indicat si deputatul Nicu Vasilescu, fost lider al organizatiei de tineret a PRM. Desi prezent in sala alaturi de Ciontu, acesta a preferat sa se abtina de la orice comentariu. Pe de alta parte, Anghel Stanciu a precizat ca va contesta decizia de excludere a sa din partid, in timp ce Corneliu Ciontu a spus ca ar putea sa apeleze la justitie daca Vadim Tudor nu ii va permite sa-si recupereze bunurile din biroul sau parlamentar, care se afla in sediul central al PPRM. "Intamplarea face ca nu aveam acolo nici un document pe care sa-l poata folosi Vadim impotriva mea, sa-l aranjeze, sa-l fabrice. Eu ma astept la fel de fel de minuni acum, ca se fac usor trucaje, e posibil orice, ca doar are o echipa de specialisti, inconjurat de retele importante", a mai spus fostul presedinte executiv al PPRM. In ceea ce priveste viitorul sau partid, Ciontu a afirmat ca popularii europeni, veniti la Bucuresti, i-au promis sprijinul pentru demersul sau.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite