Corlăţean nu exclude declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean

Titus Corlăţean nu exclude declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, ministrul Justiţiei afirmând la RFI că s-a ajuns la o situaţie în care instituţiile statului practic funcţionează cu greu, potrivit Mediafax.

„S-a ajuns la o situaţie în care instituţiile statului practic funcţionează cu greu, s-a ajuns la situaţii de blocaj în acest război politic a cărui sursă e până la urmă cunoscută. Această ambiţie a preşedintelui de a fi singurul, subliniez, singurul reprezentant la Consiliul European a generat nişte reacţii, atacuri, blocaje politice între instituţii, atacuri la legislaţiile pe care Parlamentul le-a adoptat. Trebuia găsită şi trebuie găsită o ieşire din această situaţie de blocaj. Dacă se va ajunge la suspendarea preşedintelui sau nu?! Eu încă mai sper la o soluţie de dialog politic şi de înţelepciune la Cotroceni. Dacă nu se va ajunge la această înţelepciune, vom vedea ce va decide Parlamentul. Nu este de exclus o astfel de ipoteză de lucru", a spus Corlăţean, citat de Mediafax.

USL ia în calcul ca Guvernul să-şi asume răspunderea în Parlament pe legea electorală care să prevadă uninominalul pur şi pe legea referendumului, care stabileşte demiterea preşedintelui cu majoritatea celor care vin la vot şi iniţierea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu.

Surse politice au relatat pentru Mediafax că asumarea răspunderii Guvernului ar putea avea loc joi, pe cele două legi, în sesiune extraordinară.

Curtea Constituţională a decis săptămâna trecută, la sesizarea PDL, că legea uninominalului pur iniţiată de Crin Antonescu şi Victor Ponta este neconstituţională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite