Corlățean l-a asigurat pe ambasadorul olandez că România dă curs recomandărilor din raportul MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primirea de către ministrul Titus Corlăţean a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel
Primirea de către ministrul Titus Corlăţean a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos în România, Matthijs van Bonzel

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, l-a primit marți, în vizită de prezentare, pe ambasadorul olandez, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, pe care l-a asigurat că România va continua demersurile pentru a da curs recomandărilor din raportul Comisiei Europene privind MCV.

În acest context, demnitarul român a reafirmat interesul Bucureștiului privind aderarea la spaţiul Schengen în două trepte, subliniind că România a îndeplinit toate criteriile cerute, fapt confirmat în numeroase rânduri la nivel european, informează MAE.

Totodată, în cadrul discuţiilor au mai fost abordate proiectele comune de cooperare poliţienească în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane şi a criminalităţii cibernetice, scrie NewsIn.

Șeful diplomaţiei române l-a informat pe Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel că la ultima rectificare bugetară, Guvernul român a alocat resurse financiare pentru finalizarea procedurilor de recrutare pentru ocuparea posturilor vacante de judecător şi personal auxiliar (283 judecători şi 281 personal auxiliar) din sistemul justiţiei în vederea intrării în vigoare a noului Cod de Procedură Civilă.

Titus Corlăţean a exprimat interesul României de a dinamiza dialogul politico-diplomatic bilateral, prin consultări şi contacte la nivel înalt. De asemenea, a apreciat nivelul ridicat al cooperării economice cu Olanda, care este unul dintre principalii parteneri comerciali şi primul investitor în România şi a exprimat speranţa că schimburile comerciale dintre cele două ţări vor continua să se dezvolte.

Ministrul Titus Corlăţean a menţionat încheierea negocierilor cu FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană subliniind angajamentul şi seriozitatea Guvernului român în direcţia stabilităţii economice şi a creşterii investiţiilor străine, inclusiv a celor olandeze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite