Corlăţean: Nu sunt de acord cu linia directă cu ambasadele la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Titus Corlăţean şi Traian Băsescu
Titus Corlăţean şi Traian Băsescu

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, la Cotroceni, că nu este de acord cu instalarea unui sistem direct de comunicare la Cotroceni cu ambsadele României, solicitare fără precedent, el apreciind totodată că nu este bine ca în politica externă să se vorbescă pe două voci.

Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că în curând va avea la Cotroceni un sistem de comunicare directă cu ambasadele României, pentru a evita situaţii care s-au petrecut în trecut, când mesajele sale nu au fost transmise, şi s-a arătat încrezător că în mandatul lui Corlăţean nu se va întâmpla aşa.

"Probabil, în cel mai scurt timp voi lua decizia să se instaleze şi la Cotroceni un sistem de comunicaţii direct cu ambasadele, pentru a preveni întâmplări pe care le-am trăit în care mesajul preşedintelui nu se transmite către misiuni diplomatice. Dacă voi constata că se menţine această tendinţă, vom comunica direct. Sper să nu fie cazul, odată cu venirea domnului ministru Corlăţean, dar dacă va fi cazul o voi face fără reţineri", le-a spus Traian Băsescu ambasadorilor români.

Preşedintele şi-a exprimat speranţa că nu vor mai fi cazuri de transfer de influenţă de la partid la misiunile diplomatice şi că nu va mai auzi de ambasadori şi consuli care răspund la comenzi de partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite