Corina Dumitrescu, propunerea Opoziţiei, validată reprezentant al societăţii civile în CSM. Puterea a părăsit sala de plen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Dumitrescu este în prezent în situaţie de incompatibilitate
Corina Dumitrescu este în prezent în situaţie de incompatibilitate

Reprezentaţii Puterii au părăsit sala de plen a Senatului, după ce Corina Dumitrescu, propunerea USL, a fost aleasă ca reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, informează Mediafax.

Plenul Senatului a fost suspendat după ce parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR au părăsit sala în urma alegerii Corinei Dumitrescu în CSM. În sală au rămas 65 de senatori, insuficienţi pentru cvorumul de şedinţă.

Înainte ca şedinţa să fie suspendată, dar după plecarea senatorilor Puterii, opoziţia a validat alegerea Corinei Dumitrescu în CSM.

Nu a fost necesar cvorumul de şedinţă deoarece alegerea acesteia a avut loc la o şedinţă anterioară, iar validarea este doar o formalitate.

Corina Dumitrescu a fost aleasă membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile în şedinţa din 15 decembrie 2010. Acesta este rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir.

În urmă cu trei zile, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că rectorii-parlamentari se află în stare de incompatibilitate potrivit noii Legi a Educaţiei, care interzice cumularea funcţiei de parlamentar cu cea de rector al unei universităţi, iar membrii CSM au calitatea de demnitar.

Acesta are 15 zile la dispoziţie să se decidă dacă va rămâne rector sau dacă va deveni reprezentant al societăţii civile în CSM. Dacă nu se decide, calitatea de membru al CSM va înceta după expirarea acestei perioade.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite