Corina Creţu (PSD): Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie a fondurilor europene de la 7,5 la 10%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu si Adrian Năstase
Corina Creţu si Adrian Năstase

Europarlamentarul social-democrat Corina Creţu a acuzat duminică PDL că "minte grosolan" atunci când susţine că USL nu a acordat prioritate absorbţiei fondurilor europene, afirmând că în timpul actualei guvernări rata de absorbţie a crescut de la 7,5% la 10%, conform Agerpres.

"Cât de departe poate să meargă PDL cu minciuna, când ameninţă cu depunerea unei moţiuni simple tocmai în materia în care acest partid a înregistrat poate cel mai mare eşec, în perioada în care a guvernat ţara. Lucrul extrem de grav la care trebuie să reflecte cei de la PDL este rezultatul controalelor OLAF, care arată că în perioada 2010-2011 România s-a plasat pe primul loc în topul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene. Aceea este moţiunea simplă pe care Europa a depus-o în contul PDL, pentru dezastrul lăsat de fosta putere în domeniul fondurilor europene", afirmă Corina Creţu.

Europarlamentarul a mai precizat că democrat-liberalii ar trebui să-şi asume responsabilitatea faptului că în mai mult de trei ani de zile, cât au fost la guvernare, au absorbit doar 7,5% din fondurile alocate pentru ţara noastră.

"România a fost, sub PDL, pe ultimele locuri în ceea ce priveşte rata de absorbţie. Prin comparaţie, în cele patru luni de când USL este la guvernare, Guvernul Ponta a reuşit să crească rata de absorbţie de la 7,5% la 10%", susţine europarlamentarul social-democrat.

Potrivit Corinei Creţu, toate neregulile semnalate în prezent de instituţiile europene cu privire la România, inclusiv suspendările de plăţi, sunt probleme care datează din perioada 2010-2011.

"Nu există niciun reproş din partea Comisiei Europene sau vreo observaţie dinspre OLAF referitor la proiecte demarate în cele patru luni de când USL a preluat guvernarea. Totul se raportează la anii guvernării portocalii", subliniază vicepreşedintele PSD.

Ea a avertizat că Bruxellesul ar putea tăia sau bloca fondurile europene destinate României "exclusiv din cauza guvernelor PDL", acuzate că "au furat şi au deturnat masiv" din banii europeni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite