Convorbirile membrilor CNSAS vor fi înregistrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Colegiului CNSAS s-au învinuit, ieri, reciproc, pentru scurgerile de infomaţii apărute în ziarul Adevărul în cazul Rodica Stănoiu. Ei au luat în calcul posibilitatea înregistrării

Membrii Colegiului CNSAS s-au învinuit, ieri, reciproc, pentru scurgerile de infomaţii apărute în ziarul Adevărul în cazul Rodica Stănoiu.
Ei au luat în calcul posibilitatea înregistrării propriilor convorbiri telefonice pentru a preveni astfel de situaţii pe viitor. Măsura s-ar vrea o încercare de a nu mai da apă la moară politicienilor care în ultima vreme au tot ameninţat instituţia cu acţionarea în justiţie, tocmai din cauza informaţiilor care au "transpirat" în presă. "Ultima dintre persoanele care au invocat justiţia a fost chiar doamna Stănoiu", ne-au declarat sursele citate.

Noi "certificate de bună purtare"
Trecând peste problemele "organizatorice", Colegiul CNSAS a rezolvat rapid situaţia a zece persoane cu dosare aflate în verificare. Potrivit lui Ladislau Csendes, membru al Colegiului, cinci dintre aceste decizii sunt de necolaborare cu Securitatea în cazul a cinci politicieni. Csendes a precizat că, până în prezent, cifra cauzelor soluţionate de CNSAS vizând diferiţi politicieni "se apropie undeva de 50". "Sunt de pe lista celor 70 şi ceva de politicieni. Evident că există şi cazuri de poliţie politică. La unii sunt chiar mai multe decizii", a declarat Csendes, evitând să dea nume.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite