Contre în PNL pe tema grevei parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu ca aleşii PNL să intre în grevă a generat ieri polemici în şedinţa grupului deputaţilor, convocată după decizia Curţii Constituţionale privind Legea pensiilor.

Potrivit unor surse, mai mulţi deputaţi liberali au acuzat o nesincronizare între deciziile Biroului Politic Central al PNL şi activitatea grupurilor, fiind nemulţumiţi pentru că nici măcar nu sunt informaţi în legătură cu dezbaterile din BPC.

Potrivit surselor citate, vicepreşedintele Paul Victor Dobre i-a reproşat liderului deputaţilor Călin Popescu Tăriceanu că nu participă la şedinţele BPC. În replică, fostul premier a spus că nimeni nu poate avea pretenţii să participe la BPC, după ce actuala conducere centrală a modificat statutul partidului în aşa fel încât foştii preşedinţi să nu mai facă parte din Birou.

„Reproş e un cuvânt prea dur. Eu îl respect pe Călin Popescu Tăriceanu, nu mi-aş permite să îi reproşez", a comentat Paul Victor Dobre pentru „Adevărul".

El a adăugat însă că în PNL există dreptul la opinie şi este firesc să fie şi puncte de vedere diferite. „De asta ne adunăm, ca să discutăm", a mai declarat vicele liberal.

„Din punctul meu de vedere subiectul este închis", a fost singurul comentariu al fostului premier.

În cele din urmă, liberalii au respins ideea unei greve parlamentare pe motiv că o astfel de acţiune de protest ar fi greu de explicat opiniei publice care se aşteaptă ca Opoziţia să rămână pe baricade şi să îşi apere punctul de vedere. PNL va boicota însă şedinţele Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, conduse de Roberta Anastase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite