Contre între Băsescu şi Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contre între Băsescu şi Geoană
Contre între Băsescu şi Geoană

Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană au avut un schimb dur de replici. Şeful statului l-a luat peste picior, într-o emisiune la TVR 1 pe Mircea Geoană pentru că şi-a exprimat rezerve faţă de împrumutul cu FMI: “Dacă tot nu-l poţi găsi la telefon că-i ocupat cu tineretul şi cu domnul Vanghelie, n-o să-l caut să-i raportez”.

În privinţa împrumutului de la FMI, pe care Geoană l-a numit o centură de siguranţă care s-ar putea transforma într-una de castitate, preşedintele României a comentat că “Mircea Geoană o să rămână virgin dacă îşi pune centura de castitate”.

Dorinţa lui Geoană de a candida la preşedinţie este o “intenţie nefericită”, după Băsescu, care i-a transmis că el l-a ajutat să supravieţuiască ca lider PSD, cooptând PSD la guvernare. În replică, Geoană a declarat că PSD consideră “o obligaţie” să vină cu un contracandidat care să dea României un alt şef de stat. Geoană a spus că declaraţiile “domnului Băsescu” sunt jenante: “Este incapabil să depăşească un anumit mod de a face politică”. El a precizat că Băsescu nu poate da “lecţii despre cum trebuie să te comporţi în democraţie”. ”Vreau să-i spun domnului Băsescu: de ceea ce-ţi este frică nu scapi”, a spus Geoană.

Tăriceanu: „În genunchi la FMI“

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu va trimite şefului statului o scrisoare în care îi va cere să renunţe la împrumutul de la FMI. „Un acord cu Fondul nu e decât un certificat de incapacitate, de incompetenţă pentru Guvernul României”, consideră el, adăugând că Băsescu nu face decât „o rugăminte în genunchi la contabilii de la FMI să ajute România”.  

Tăriceanu a spus că şeful statului „ori a devenit amnezic, ori minte” când vorbeşte despre obligaţiile impuse de UE României. Traian Băsescu i-a spus lui Tăriceanu că economia nu se face vânzând blugi sau maşini din Franţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite