Proiect de lege: consumatorii vor putea returna produsele achiziţionate în ultimele două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Victor Socaciu vrea returnarea produselor în maximum două zile
Deputatul Victor Socaciu vrea returnarea produselor în maximum două zile

Deputatul PSD Victor Socaciu a înaintat Parlamentului o propunere legislativă prin care consumatorii să aibă dreptul să returneze produsele achiziționate în termen de două zile de la achiziționarea acestora, fără a prezenta un motiv anume și fără a plăti penalități. Conform aceluiași text de lege, comerciantul va avea obligația să restituie cumpărătorului suma achitată dacă clientul prezintă bonul fiscal.

"Produsele trebuie să fie în aceeaşi stare în care au fost achiziţionate, în ambalajul original şi împreună cu etichetele şi documentele care l-au însoţit", se menţionează în propunerea legislativă depusă pe 12 decembrie, care urmărește modificarea OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă.

"Comerciantul are obligaţia să ramburseze sumele plătite de consumator. Rambursarea sumelor se va face la momentul returnării produsului de către consumator", se mai arată în textul propus de Socaciu.

Agenţii economici care nu vor respecta aceste prevederi vor fi amendaţi cu sume între 2.000 şi 5.000 lei. Produsele alimentare şi băuturile nu se numără printre produsele vizate de acest proiect legislativ.

În primăvara acestui an, deputatul social-democrat a propus dublarea în limba română a filmelor străine, însă iniţiativa a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite