Consultări cu nervi la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-au acuzat, reciproc, de corupţie
Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-au acuzat, reciproc, de corupţie

Traian Băsescu i-a primit „mai grosolan ca de obicei“ pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu la negocierile de ieri.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, nu s-a limitat la calificativul „grosolan" în descrierea pe care i-a făcut-o preşedintelui la finalul discuţiilor, adăugând „nervos", „plictisit", „iresponsabil". „Eu vreau să fiu corect, chiar dacă domnul Băsescu azi a fost chiar mai grosolan şi mai, cum să spun, mai iresponsabil decât e de obicei. Asta a fost impresia mea, dar eu sunt corect chiar şi cu cei incorecţi", a comentat Victor Ponta, după întâlnirea cu şeful statului, dedicată Acordului propus de liderii Uniunii Europene. La întâlnirea  presa nu a avut acces nici măcar pentru oportunităţi de imagini, rămânând în aşteptare, în frig, până la final.

De altfel, „gazda" nu a fost mai „prietenoasă", potrivit unor surse participante, nici cu liderii Opoziţiei. Şeful statului ar fi refuzat să le strângă mâna lui Victor Ponta şi lui Crin Antonescu, în debutul dialogului tensionat. Aceleaşi surse au relatat că liderul liberal i-ar fi spus lui Băsescu, într-o discuţie despre corupţie, că, de fapt, el patronează un sistem corupt, în care toţi fură.  „Aşa aş putea şi eu să spun despre voi că sunteţi corupţi!", le-ar fi replicat prompt şeful statului. „Mergeţi la DNA dacă aveţi informaţii. Şi nu mai daţi bani pentru filaj", ar fi insistat Antonescu.

Băsescu, obosit

Concluziile Opoziţiei după întâlnirea de ieri le-a extras Ponta: „E un preşedinte obosit, nervos, plictisit. Cred că nu avea niciun chef de dialog cu nimeni, nu doar cu noi. Am avut un schimb de replici neplăcute!" Liderul PSD a mai spus că, la întâlnirea cu şeful statului, Opoziţia a propus învestirea unui guvern format din tehnocraţi, care să pregătească legislaţia electorală şi alegeri corecte, iar Traian Băsescu „nu a respins ideea", dar „a spus că nu poate să îl demită pe Boc".

"Domnul Băsescu azi a fost chiar mai grosolan şi mai iresponsabil decât e de obicei.''
Victor Ponta preşedintele PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite