Consiliul Naţional de Integritate are un nou membru numit de Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Gabriel Barbu
Silviu Gabriel Barbu

Senatul a votat, marţi, numirea ca membru în Consiliul Naţional de Intergritate a lui Silviu Gabriel Barbu, în prezent secretar general adjunct în Ministerul Justiţiei.

El a obţinut 73 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri.

Barbu o înlocuişte în CNI pe Lidia Barac, care şi-a dat, anterior, demisia din Consiliu.

La audierea în Comisia juridică din Senat, acesta a precizat că de profesie este judecător de contencios administrativ, ceea ce înseamnă că are experienţă în ceea ce priveşte implementarea legislaţiei din domeniul conflictelor de interese.

Senatorii au votat, de asemenea, cu 75 de voturi "pentru" şi două abţineri, numirea Alinei Barbu ca membru supleant în CNI, în locul lui Gabriel Tănăsescu, care a demisionat, anterior, din Consiliu.

Biroul permanent al Senatului a luat act, luni, de asemenea, de propunerile înaintate de Ministerul Finanţelor Publice pentru ocuparea funcţiilor care revin acestui minister în cadrul Consiliului Naţional de Integritate.

Propunerile ministerului sunt pentru funcţia de membru titular - Ciprian Sebastian Badea, secretar general al MF, iar pentru funcţia de membru supleant Corneliu Cazacu, secretar general adjunct al MF, şi respectiv Octavian Deaconu, secretar general al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Propunerile urmează să primească un raport din partea Comisiei juridice, pentru ca ulterior să fie supuse votului plenului, pentru validare.

CNI este format din membri desemnaţi de către fiecare grup parlamentar din Senat, grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, din consiliu făcând parte şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice, ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţiei Comunelor din România, precum şi reprezentanţi ai funcţionarilor publici sau ai asociaţiilor magistraţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite