Consilierul prezidenţial Cătălin Avramescu, propus ambasador în Finlanda şi Estonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean (PSD) a acuzat că este vorba despre o "numire politică". Avramescu are agumente pentru candidatură "sunt docent al Universităţii din Helsinki"

Titus Corlăţean a avertizat că Avramescu nu va obţine avizul comisiilor de Politică Externă din Parlament şi a afirmat că îi va solicita ministrului de Externe, Teodor Baconschi, să-şi retragă propunerea. Cătălin Avramescu este în prezent consilier prezidenţial şi şef al cancelariei şefului statului.


În replică, Avramescu a confirmat pentru "Adevărul" faptul că a fost nominalizat pentru post. "Da, aşa ştiu şi eu. Sunt puţin mirat de aceste declaraţii, din câte ştiu eu aceste propuneri merg într-o succesiune tehnică, se respectă anumite proceduri, nu sunt anunţate în conferinţele de presă ale partidelor", a afirmat Avramescu.

El a spus că nu vrea să intre în dispută cu Titus Corlăţean dar a precizat care sunt argumentele sale pentru obţinerea postului. "CV-ul meu este pe net şi acolo se poate citi că sunt docent al Universităţii din Helsinki. Sunt de trei ani şi jumătate şef al Cancelariei Prezidenţiale şi nimeni nu a avut vreo observaţie în legătură cu activitatea mea în această funcţie", susţine Avramescu. "Mă prezint absolut liniştit la audieri", a concuzionat el.

În iunie 2007, Avramescu a fost propus de Traian Băsescu pentru postul de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SRTV, dar a fost respins de comisiile de cultură din Parlament.

Decizia celor două comisii l-a nemulţumit la acea vreme pe Avramescu, care a acuzat votul dat ca fiind unul îndreptat împotriva preşedintelui Traian Băsescu. "Decizia îl vizează în primul rând pe Traian Băsescu. Orice candidat ar fi trimis, ar fi fost acelaşi verdict", declara el la acel moment.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite