Conservatorii vor guvern monocolor liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În caz contrar, Tăriceanu riscă moţiunea de cenzură Membrii Consiliului Naţional al PC, întruniţi, ieri, la Palatul Parlamentului, au adoptat o serie de rezoluţii, printre acestea

În caz contrar, Tăriceanu riscă moţiunea de cenzură

Membrii Consiliului Naţional al PC, întruniţi, ieri, la Palatul Parlamentului, au adoptat o serie de rezoluţii, printre acestea figurând şi un document care prevede iniţierea de consultări cu Opoziţia pentru depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva actualului cabinet de la Palatul Victoria.

"Vă propun să punem piciorul în prag şi să facem o rezoluţie potrivit căreia aşteptăm până în 12 martie propunerea premierului Tăriceanu pentru un guvern monocolor, minoritar, liberal", a spus liderul conservatorilor, Dan Voiculescu. El consideră că primul-ministru trebuie să înţeleagă faptul că Alianţa D.A. nu mai există, iar orice încercare de revigorare a acesteia este sortită eşecului. Dan Voiculescu a mai apreciat că Legea fundamentală trebuie revizuită, întrucât România nu poate fi guvernată bicefal, de preşedinte şi de premier. În plus, el a spus că legislaţia în vigoare nu permite ca un referendum pentru demiterea preşedintelui să fie validat, deoarece "niciodată nu vom avea nouă milioane de români care să vină la vot". Liderul PC a apreciat că ţara noastră se află într-o criză constituţională, Traian Băsescu ducând o politică de instaurare a puterii "partidului preşedintelui" - PD - în vreme ce democraţii desfăşoară în teritoriu o "vânătoare împotiva tuturor" celor care refuză să li se alăture.

Voiculescu a susţinut că actuala criză este generată de "mafia politică, condusă de Traian Băsescu, mafia economică, coordonată de PD şi mafia din societatea civilă".

După discursul şefului lor, conservatorii au votat o rezoluţie prin care cer revizuirea Constituţiei în sensul schimbării formei de guvernământ a ţării, respectiv trecerea de la sistemul semiprezidenţial la cel parlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite