FOTOGALERII Congresul eliminării suspiciunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congres USL
Congres USL

PNL, PSD și PC și-au promis, într-un congres comun, credință pe fondul suspiciunilor reciproce. O parte dintre liberali se tem că PSD va bate palma cu Traian Băsescu, iar unii dintre social-democrații sunt convinși că PNL câștigă din această alianță în urma parității.

CLICK PE POZE PENTRU FOTOGALERIE!

Congres USL

Cum au încercat liberalii și social democrații să își elimine reciproc bănuielile?

Liderul PSD, Victor Ponta, a rupt scrisoarea lui Traian Băsescu referitoare la modificarea Constituției în fața congresului PSD, pentru demonstra, printr-un exemplu plastic, că partidul său nu are „un blat" cu Palatul Cotroceni.
Suspiciunile au apărut după ce Victor Ponta a avut o atitudine mult mai blândă decât liberalii față de premierul Ungureanu, instalat la Cotroceni de Traian Băsescu. „N-avem ce negocia cu Băsescu, nu vrem să avem de-a face cu minciunile și promisiunile lui otrăvite", a spus Ponta, ca o dovadă suplimentară de fidelitate.

Ca să întărească refuzul trădării, partidele au votat și rezoluții potrivit cărora nu vor colabora cu Traian Băsescu și PDL. Ponta a insistat să adauge că lipsa colaborării îl privește și pe premierul Ungureanu.

Mai mult, atât PSD cât și PNL au votat o rezoluție potrivit căreia Crin Antonescu va fi candidatul la Cotroceni iar Victor Ponta la Palatul Victoria.

Rezoluțiile modifică, practic, protocolul USL, ratificat anul trecut potrivit căruia candidatul la prezidențiale va fi cel mai bine plasat în sondaje, iar partidul care nu ia președintele dă premierul.

Această modificare de facto a înțelegerii inițiale este menită să liniștească oficial apele, pe fondul zvonurilor că, dacă Victor Ponta ajunge premier, PSD își va găsi alt candidat la Cotroceni, de exemplu pe Sorin Oprescu, dorit de Ion Iliescu.

Jurămintele reciproce au continuat la congresul comun, unde Victor Ponta a apelat la Alexandre Dumas când s-a referit la parteneriarul său cu liderii PNL și PC. „Parcă suntem cei trei muşchetari. Acum a venit şi al patrulea, domnul Oprescu. Şi este şi regele nebun, şi cardinalul viclean, şi femeia trădătoare sunt în această povestire şi sunt convins că finalul va fi cel pe care îl cunoaşteţi foarte bine", a afirmat Ponta.

Doar se știe foarte bine: D'Artagnan nu și-ar părăsi camarazii pentru nimic în lume, nici măcar ispitit de o femeie „trădătoare".
Acțiunea de astăzi a validat și venirea sau revenirea în partid a unor foști reprezentnați ai Puterii. PNL a mărit numărul de vicepreședinți de la 15 la 16 pentru a-i face loc lui Sorin Frunzăverde, fost PDL. PC l-a instalat drept președinte al Consiliului Național pe Cristian Popescu Piedone, reîntors în partid după o escală la UNPR.

Fugărit de procurori, Mircea Banias a prins un loc de vicepreședinte PC.

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA ÎNCĂ O FOTOGALERIE!

Congres USL
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite