Conflict în GDS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul pentru Dialog Social, o voce a societăţii civile cu tradiţie în luări de poziţie critice faţă de performanţele instituţiilor statului, se confruntă cu tensiuni interne. Lupta

Grupul pentru Dialog Social, o voce a societăţii civile cu tradiţie în luări de poziţie critice faţă de performanţele instituţiilor statului, se confruntă cu tensiuni interne. Lupta politică dintre cele două palate s-a reflectat şi la nivelul societăţii civile, reprezentanţi de marcă ai intelectualiţătii, membri GDS poziţionându-se de o parte sau de alta a puterii.

Subiectul care a escaladat starea conflictuală din GDS este cel al introducerii sistemului de vot uninominal. La ultima dezbatere a acestui ONG, care a avut loc joia aceasta, fostul preşedinte al Asociaţiei ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu, şi consilierul prezidenţial Cristian Preda au ajuns la discuţii aprinse din cauza concepţiilor diferite faţă de cea mai bună variantă de vot uninominal.

Prestigiul GDS e afectat şi de invitarea la CNSAS a câtorva membri asupra cărora planează suspiciuni legate de colaborarea cu fosta Securitate. Potrivit unor surse din CNSAS, Călin Anastasiu, Mariana Celac, precum şi ziaristul Sorin Alexandrescu au fost invitaţi la audieri pentru a da lămuriri în legătură cu dosarele de reţea existente pe numele lor. În paralel, în plină campanie electorală, GDS ar putea lansa către preşedintele Traian Băsescu o invitaţie la dezbatere, pe tema uninominalului.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite