Conducerea Parlamentului se reuneşte marţi pentru şedinţe. Miercuri, deputaţii dezbat Legea Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru marţi, astfel încât miercuri deputaţii să se poată întruni în sesiune extraordinară pentru a dezbate modificările aduse Legii CC.

De asemenea, marţi are loc o reuniune a Biroului Permanent şi la Senat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a convocat Biroul Permanent al acestui for legislativ pentru stabilirea ordinii de zi a sesiunii extraordinare din această săptămână, se arată într-un comunicat de presă al Camerei.

"Am hotărât convocarea Biroului Permanent pentru marţi, 17 iulie, la ora 13:00, astfel încât miercuri, la ora 10:00, să ne putem întruni în sesiune extraordinară a Camerei Deputaţilor, pentru a dezbate modificările aduse Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Avem Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 38/2012, avem şi o hotărâre a Curţii Constituţionale nr. 727/2012 referitoare la Legea privind modificarea art. 27 alin. (1) din Legea nr. 47/1992. Este de datoria noastră să punem în acord aceste acte printr-o lege clară şi cuprinzătoare", a precizat Valeriu Zgonea, conform sursei citate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor poate convoca Biroul Permanent în baza articolului 32 din Regulament. Astfel, preşedintele Camerei Deputaţilor convoacă Biroul Permanent, care cere convocarea în sesiune extraordinară a Camera Depuţatilor şi întocmeşte proiectul ordinii de zi pentru această sesiune.

Curtea Constituţională a admis sesizarea de neconstituţionalitate formulată a PDL şi a constatat că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale nu este conforma cu Legea fundamentala. Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Şi Senatul are programată, marţi, la ora 13.00, şedinţa Biroului Permanent. De la ora 14.00 sunt prevăzute lucrări în comisiile permanente ale Senatului, conform unui anunţ de presă transmis de instituţie.

Preşedintele Senatului, Petru Filip, declara, vineri, că a solicitat convocarea Biroului Permanent al acestei Camere luni, la ora 13.00, pentru a se decide convocarea în sesiune extraordinară a plenului Senatului pentru marţi, la ora 12.00.

"Se discută legile referendumului, cea de la CC, şi ce există colateral pe legea referendumului", a precizat atunci Filip.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite