Conducerea PNL se întâlneşte duminică cu delegaţia FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Partidului Naţional Liberal se vor întâlni duminică cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional. Întâlnirea se va desfăşura la sediul central al PNL, începând cu ora 10.30.  Mâine, la ora 15.00, FMI se va întâlni cu membrii Executivului.

Discuţiile FMI cu PNL vor viza informarea reciprocă, în contextul încheierii misiunii de evaluare a economiei naţionale, informeză un comunicat PNL.

Măsurile de restructurare a sectorului bugetar anunţate de şeful statului nu sunt măsuri anticriză, ci măsuri antideficit, a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, în cadrul unei conferinţe pe care a susştinut-o astăzi la Arad.

"Măsurile propuse de Traian Băsescu sunt insuficiente şi profund nedrepte din punct de vedere social. Ele nu propun nişte iniţiative guvernamentale care să facă economia să se mişte, nu rezolvă decât pe hârtie, deocamdată, problema deficitului bugetar.

Costurile sociale sunt enorme şi este profund nedrept fiindcă măsurile nu operează reducerea cheltuielilor bugetare acolo unde se face risipa - în zona achiziţiilor, în zona personalului de clientelă -, ci pe spinarea salariaţilor obişnuiţi din sistemul bugetar, a pensionarilor şi a şomerilor.

Iar dacă vor fi daţi oameni afară, sunt convins că acest lucru se va face numai pe criterii politice
", a spus Crin Antonescu.

Oficialii ai FMI studiază cifrele şi situaţiile prezentate de preşedintele Traian Băsescu şi a anunţat că nu au solicitat statului român să ia măsuri de reducere a salariilor pentru diminuarea deficitului bugetar.

"FMI doreşte să vadă România ieşind din criză", a spus reprezentantul la Bucureşti al FMI.

Conform unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Guvernului României, în acest moment premierul Emil Boc şi ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, elaborează un proiect al Scrisorii de Intenţie către FMI, în care se menţionează intenţia de a ţine deficitul bugetar sub 7%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite