Conducerea UDMR, criticată pentru eşecul de la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor lideri marcanţi ai UDMR, Uniunea a procedat la schimbări formale la vârf, după eşecul de la referendum, adevăraţii vinovaţi rămânând în posturile-cheie de decizie. Astfel,

Potrivit unor lideri marcanţi ai UDMR, Uniunea a procedat la schimbări formale la vârf, după eşecul de la referendum, adevăraţii vinovaţi rămânând în posturile-cheie de decizie. Astfel, deputatul UDMR Toro T. Tibor a criticat, sâmbătă, la Târgu Mureş, conducerea UDMR pentru decizia de a vota pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României. "Ei au responsabilitatea pentru această gafă monumentală în care au încercat să târască întreaga comunitate maghiară. Drept care ar trebui să facă un pas în spate şi să se retragă", a spus deputatul UDMR de Timiş.

La rândul său, senatorul UDMR Peter Ekstein Kovacs a subliniat că la vârful Uniunii e nevoie de o schimbare, iar alegerea noii echipe de conducere a secretariatului executiv UDMR este o "lucrătură de faţadă". "Degeaba a fost schimbat secretariatul executiv, fiindcă adevăraţii decidenţi sunt membrii Consiliului Permanent, care funcţionează ca un veritabil comitet comunist de partid", a spus Peter Ekstein Kovacs. Sâmbătă, CRU a schimbat conducerea secretariatului executiv UDMR, preşedinte executiv fiind numit Kelemen Hunor, în locul lui Takacs Csaba, care a demisionat. Deputatul Kelemen Hunor este unul dintre apropiaţii lui Marko Bela şi a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Coordonare a UDMR, precum şi pe cea de şef de campanie al Uniunii, înainte de referendumul din 19 mai.

Decidenţii sunt în Consiliul Permanent, care este un veritabil comitet PCR
Peter Eckstein
senator UDMR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite