"Conducerea PSD este în derută!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal izbucneşte în PSD, după retragerea de pe lista pentru europarlamentare a lui Vasile Puşcaş, Victor Ponta şi Radu Podgorean. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri,

Un nou scandal izbucneşte în PSD, după retragerea de pe lista pentru europarlamentare a lui Vasile Puşcaş, Victor Ponta şi Radu Podgorean. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, ieri, excluderea de pe listă a eurodeputatului Dan Mihalache (foto), pe motiv că a criticat conducerea partidului. Mihalache declară pentru "Adevărul" că la nivelul liderilor PSD domneşte deruta.

Adevărul: Cum comentaţi decizia preşedintelui PSD? Este statutară?
Dan Mihalache: Evident că nu este statutară. E expresia stării de vraişte care domneşte în partid. Indiferent cât de supărat ar fi fost pe mine, rămân siderat de faptul că Mircea Geoană a spus că a luat această decizie în biroul său. Nu se conduce aşa un partid.
- Sunteţi al patrulea nume, în ultimele zile, care dispare de pe lista PSD pentru europarlamentare. Ce se întâmplă?

- Este expresia derutei care domneşte la nivelul conducerii partidului şi care ne va obliga la un moment dat să o şi punem în discuţie. E bine că avem listă, dar nu avem strategie şi nu avem nici plan de campanie.
- Cristina Ileana Dumitrache, de la TSD, va urca pe listă ca urmare a înlăturării dumeavoastră. Credeţi că poate convinge electoratul mai bine?

- Nu ştiu. Acolo trebuie să faceţi anumite săpături în ceea ce priveşte zona din care provine. Am înţeles că este fiica unui puternic om de afaceri din Constanţa şi poate că acesta este un atu suplimentar pentru a convinge electoratul, la 24 de ani, să o voteze.

- Cine ar fi trebuit să vă înlăture de pe listă?
- Comitetul Executiv al PSD a mandatat Biroul Permanent, iar această structură putea, teoretic, să ia o asemenea măsură. În mod normal, însă, Consiliul Naţional al partidului

- Rămâneţi în PSD?
- Sunt hotărât să rămân în PSD şi să ajut ca acest partid să fie cu adevărat transparent şi european. Sper că sunt perspective ca acest lucru să se întâmple până la următorul Congres.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite