Conducerea PNL da liber la competitia interna pentru presedintia Camerei Deputatilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii trebuie sa transeze astazi chestiunea nominalizarii unui candidat la conducerea Camerei Deputatilor, chiar daca revocarea lui Adrian Nastase pare sa fie un obiectiv destul de indepartat.

Liberalii trebuie sa transeze astazi chestiunea nominalizarii unui candidat la conducerea Camerei Deputatilor, chiar daca revocarea lui Adrian Nastase pare sa fie un obiectiv destul de indepartat. Conducerea PNL s-a intalnit sambata, la Sinaia, cu membrii grupurilor parlamentare din cele doua Camere, dar nu s-a discutat despre persoana potrivita pentru a ocupa acest post. Majoritatea deputatilor partidului il dau ca favorit pe actualul vicepresedinte al forului legislativ, Dan Radu Rusanu, acesta din urma refuzand pana in prezent sa-si faca publica intentia clara de a candida pentru presedintia Camerei. Spre deosebire de Rusanu, fostul ministru al Culturii Mona Musca si secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, Titu Gheorghiof, nu s-au ferit sa declare ca-si doresc scaunul lui Nastase. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, s-a abtinut sa se pronunte in favoarea vreunuia dintrei cei trei candidati, declarand, sambata, la Sinaia, ca toti sunt indreptatiti sa obtina aceasta nominalizare din partea grupului. "Am citit in presa ca nu as sustine-o pe Mona Musca. Vreau sa va spun clar ca nu imi pot permite sa iau atitudine in favoarea unuia sau altuia. Cred ca este rolul lor sa obtina suportul necesar si m-am abtinut sa fac vreo interventie in favoarea unuia sau altuia sau in defavoarea unuia sau altuia", a spus Tariceanu. intalnirea de la sfarsitul saptamanii trecute s-a desfasurat la un hotel de patru stele la care Dan Radu Rusanu detine o cota importanta de actiuni.
Liberalii nu sunt siguri de respectarea calendarului Coalitiei
Liderii PNL nu sunt convinsi ca partidele din Coalitia de guvernamant vor reusi sa puna in practica pana la 15 septembrie actiunile din calendarul convenit in august, in care figureaza si modificarea Regulamentelor celor doua Camere, si inlocuirea din functii a lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase. "Nu stiu daca se va putea respecta calendarul, nu stiu exact cum ne pozitionam acum", a declarat sec presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, dupa intalnirea pe care a avut-o, sambata, la Sinaia, cu parlamentarii partidului. in sprijinul premierului a sarit vicele liberal Puiu Hasotti, care a tinut sa sublinieze ca nu este important daca respectivul plan de actiuni va fi pus in practica la data fixata sau cu o zi-doua intarziere. "Ca o sa fie 15, ca o sa fie 16 sau 14, nu conteaza. Totul depinde de intelepciunea celor de la PSD. Cu siguranta insa ca Regulamentele vor fi modificate. Daca dansii gasesc ca ar fi bine sa existe un consum nervos inutil, se va intarzia. Dar zarurile au fost aruncate", a precizat Hasotti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite