Conducerea Camerei şi-a respins propriul buget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

era prea mică sau prea mare. Potrivit secretarului Camerei, pesedistul Ioan Munteanu, proiectul înaintat de Secretariatul General nu lua în calcul execuţia bugetară şi rectificările bugetare,

era prea mică sau prea mare. Potrivit secretarului Camerei, pesedistul Ioan Munteanu, proiectul înaintat de Secretariatul General nu lua în calcul execuţia bugetară şi rectificările bugetare, astfel încât textul trebuie redactat din nou.
Munteanu a precizat că este nevoie şi de reformularea listei de dotări ale Camerei, întrucât nu are fundamentare. Potrivit proiectului, bugetul Camerei pe anul 2007 urmează să fie de 251.682.000 lei noi, faţă de 173.140.000 lei noi, suma aprobată la începutul anului 2006.
Reprezentanţii celor două Camere ale forului legislativ au cerut recent, la discuţia cu experţii Ministerului de Finanţe, suplimentarea cu 151 milioane de lei noi (peste 40 milioane de euro) a bugetului pe anul viitor. Banii ar fi necesari pentru cumpărarea de maşini noi, finanţarea mai multor deplasări externe, precum şi pentru plata drepturilor pe care ei, aleşii, şi le-au acordat prin propriul statut.
Senatorii au nevoie de un supliment bugetar şi pentru suma forfetară, care acoperă cheltuielile făcute în circumscripţiile electorale, şi pentru acoperirea drepturilor funcţionarilor parlamentari care, printr-o lege votată în 2006, beneficiază de primă de vacanţă şi tichete de masă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite