Condiţiile USL pentru întâlnirea cu Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta

Liderii USL nu doresc să participe la consultări ale şefului statului cu toate partidele, ci doar la o discuţie între ei şi preşedinte, însoţit eventual de către premierul Boc sau ministrul Finanţelor.

Liderii USL i-a trimis lui Traian Băsescu o scrisoare în acest sens după ce şeful statului invitase toate partidele parlamentare, miercuri, la Cotroceni pentru consultări pe tema pe tema concluziilor Consiliului European.

„Dacă doriţi să avem o discuţie serioasă, responsabilă şi eficientă, în care să putem analiza opţiunile pe care le avem la dispoziţie, vă solicităm ca întâlnirea cu reprezentanţii Opoziţiei să fie separată de întâlnirea cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare", se arată în scrisoarea semnată de liderii USL.

De altfel, ieri, liderul PSD  Victor Ponta a catalogat acţiunea consultărilor de la Cotroceni drept „o paradă militară". „Traian Băsescu, a luat decizia şi după aceea, miercuri, ne consultă pe noi. În spiritul în care a fost învăţat de domnul  Oprea recent ne-a chemat la o paradă militară, să fim toţi acolo drepţi când trece el, eventual să-l şi aplaudăm", a afirmat Ponta.

Controversele din jurul Tratatului

În acelaşi sens s-a pronunţat şi preşedintele PNL, Crin Antonescu. „Trebuie să precizăm că suntem gata oricând să purtăm dialog cu puterea, adică cu preşedintele şi, dacă doreşte, să fie însoţit de premier şi de ministrul de Finanţe", a explicat Antonescu. „Nu suntem dispuşi la ceremonii caraghioase în care Traian Băsescu aliniază toate partidele de-a valma şi le ţine discursuri. Am ascultat prelegerea de o oră şi mai bine pe care a ţinut-o ieri nu mai e nevoie de încă una", a explicat liderul liberal.

De altfel, între preşedintele Traian Băsescu şi USL există divergenţe în ceea ce priveşte modalitatea de ratificarea a Acordului de la Bruxelles. Traian Băsescu a afirmat că este nevoie de modificarea Constituţiei, în timp ce liderii Opoziţiei susţin că Acordul poate face obiectul unei legi pe care Parlamentul să o adopte cu două treimi din voturi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite