Comisie senatorială de anchetă pentru privatizarea Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit lui Marinescu, doar UDMR a refuzat să semneze pentru iniţierea acestei comisii.Marius Marinescu ne-a precizat că rolul acestei comisii este de a investiga modul în care a fost

Potrivit lui Marinescu, doar UDMR a refuzat să semneze pentru iniţierea acestei comisii.
Marius Marinescu ne-a precizat că rolul acestei comisii este de a investiga modul în care a fost privatizată SNP Petrom, de a audia părţile: reprezentanţi Petrom, ai OMV şi ai ministerului român de resort. Marinescu a adăugat că, în urma raportului pe care comisia îl va elabora, se va adopta o hotărâre a Senatului, care va formula recomandări Executivului.
Potrivit lui Marius Marinescu, aceste recomandări trebuie să se refere la modificarea clauzelor din contractul de privatizare care sunt defavorabile statului român. El ne-a spus că, dacă guvernul refuză să modifice aceste clauze, liderii politici pot să-şi asume modificarea contractului, în parlament. Senatorul PD a considerat privatizarea drept una "păguboasă" pentru statul român şi ne-a declarat că în Biroul Permanent al Senatului s-a recunoscut faptul că, la momentul votării privatizării, contractul era necunoscut parlamentarilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite