Comisie de anchetă pentru interceptările telefonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a acceptat, luni, constituirea unei comisii care să ancheteze sesizările privind interceptări telefonice ilegale. Un grup de 57 de deputaţi a cerut

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a acceptat, luni, constituirea unei comisii care să ancheteze sesizările privind interceptări telefonice ilegale.
Un grup de 57 de deputaţi a cerut înfiinţarea acestei Comisii după ce Dinu Patriciu s-a plâns comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor că telefoanele sale au fost interceptate pe baza unui mandat emis de procuror, şi nu de judecător. Conducerea Camerei a cerut grupurilor parlamentare să-şi desemneze reprezentanţii în această comisie. Comisia parlamentară de control al SRI a anunţat că nu este însă de acord cu această iniţiativă. Fostul preşedinte al Comisiei SRI, liberalul Radu Stroe, a precizat că parlamentarii din comisia sa verifică deja, încă din februarie, unitatea SRI care se ocupă de aplicarea mandatelor de interceptare.
Stroe a mai arătat că Dinu Patriciu este sub cercetare penală, ceea ce creează "probleme în legătură cu o eventuală anchetă a unei comisii parlamentare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite