Comisia Europeană: Aşteptăm confirmarea de către CC a rezultatelor referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei
Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei

Comisia Europeană aşteaptă ca decizia Curţii Constituţionale de la Bucureşti privind rezultatele referendumului de duminică din România să fie luată într-o manieră cât mai liniştită cu putinţă, a declarat, miercuri, Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei.

"În ceea ce priveşte referendumul, aşa cum ştiţi, aşteptăm confirmarea rezultatelor referendumului de către Curtea Constituţională. Biroul Electoral a dat astăzi rezultatele finale şi le-a transmis Curţii Constituţionale, iar noi, Comisia Europeană, aşteptăm avizul Curţii asupra rezultatului referendumului, iar acesta va fi, potrivit procedurii de derulare, rezultatul definitiv", a declarat oficialul CE, în conferinţa de presă zilnică pe teme de actualitate de la Bruxelles.

De asemenea, întrebat în legătură cu eventuale presiuni asupra Curţii Constituţionale, oficialul CE a arătat că se aşteaptă ca decizia CC să fie luată într-o manieră cât mai liniştită. "Aşteptăm ca CC să ia decizia privind rezultatul referendumului într-o manieră cât mai liniştită cu putinţă", a spus el.

Totodată, întrebat care este mesajul Comisiei Europene pentru forţele politice din România în urma referendumului de duminică, Vincent a subliniat necesitatea respectării procesului democratic şi a regulilor constituţionale. "Mesajul pentru partidele politice este acelaşi de acum două săptămâni. Procesul democratic şi regulile constituţionale trebuie respectate", a mai spus oficialul CE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite