Comisia de validare, sesizată în cazul lui Koto, deputatul câştigător cu 34 de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împotriva deputatului UDMR, Koto Iosif, care a fost ales in colegiul diasporei Asia-Africa, cu numai 34 de voturi, a depus o plângere la Comisia de validare a noilor aleşi de la Parlament chiar un coleg de partid din Mureş.

Preşedintele Comisia de validare a mandatelor, Petru Călian, ne-a declarat marţi că este vorba despre un fost candidat al UDMR, din Mureş, Benedek Imre Şandru, care a depus o plângere, şi nu o contestaţie, aşa cum cere Regulamentul.

Pe de altă parte, Petru Călian a arătat că există o acţiune de anulare a rezultatelor alegerilor la Curtea de Apel Bucureşti, depusă de aceeaşi persoană. El a spus că, deja Curtea de Apel s-a pronunţat, dar decizia se va afla miercuri. Comisia se va reuni joi dimineaţă pentru a hotărî în funcţie de decizia instanţei.

Călian a apreciat că dacă instanţa va da câştig de cauză reclamantului, “se va deschide Cutia Pandorei”, fiind contestat practic tot sistemul de repartizare a mandatelor de parlamentar.

Totuşi, Legea în forma în care s-a aplicat ea la alegerile din 30 noiembrie a fost contestată la Curtea Constituţională care a declarat-o conformă cu Legea fundamentală. De asemenea, Curtea a stabilit acelaşi lucru despre Hotărârea prin care au fost trasate colegii uninominale

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite