Comisia Udrea, salvată de absenteism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia Udrea, salvată de absenteism
Comisia Udrea, salvată de absenteism

Şedinţa conducerii Camerei Deputaţilor, ce trebuia să decidă soarta comisiei de anchetă, va fi reprogramată. Biroul Permanent al deputaţilor a amânat, ieri, luarea unei decizii în privinţa suspendării activităţii comisiei Udrea, din cauza lipsei de cvorum.

Reprezentanţii PSD, PNL şi cei ai UDMR în Biroul Permanent au absentat de la şedinţa în care urma să se discute solicitarea preşedintelui Camerei, Roberta Anas­tase, de suspendare a activităţii comisiei parlamentare de anchetă în cazul ministrului Turismului.

Secretarul Camerei, Dumitru Pardău (PDL),  a anunţat că, din cauza lipsei cvorumului necesar, deputaţii din forul de conducere vor fi reconvocaţi la o nouă şedinţă.

El a menţionat că Roberta Anastase le-a cerut liderilor grupurilor parlamentare să prezinte, în următoarele două zile, o propunere prin care să garanteze că reprezentanţii partidelor în Biroul Permanent vor participa la şedinţă.

Deputatul PSD Aura Vasile, membru în comisia Udrea, a spus că nu este vorba de un boicot din partea social-democraţilor. “Faptul că a fost convocat în pripă acest Birou Permanent a împiedicat participarea unor colegi de-ai mei”, a explicat ea.

Anastase, ameninţată cu suspendarea

Până când se va decide soarta comisiei Udrea, deputaţii din forul de anchetă îşi continuă bătălia cu Roberta Anas­tase. Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a propus, ieri, sesizarea Biroului Permanent şi a deputaţilor jurişti în privinţa Robertei Anastase, pe motiv că a încercat să intimideze comisia.

El a susţinut că Anastase ar trebui să fie sancţionată în baza Regulamentului prin interzicerea participării până la 15 zile la lucrările Camerei. Ulterior, Chiriţă a renunţat la idee.

Aşteptată azi la audieri, Udrea a transmis comisiei că nu se va prezenta decât atunci când din comisie nu vor mai face parte deputaţii ale căror discuţii au fost înregistrate şi difuzate în presă.

Udrea a afirmat din nou că obiectivul comisiei care o anchetează este “unul politic”, constând în discreditarea PDL în perspectiva alegerilor prezidenţiale. Ea i-a acuzat pe deputaţi că vor “să-i fabrice” dosar penal “pentru fapte care nu există”. 

Finanţele revin cu precizări

Ministerul Finanţelor a trimis, ieri, comisiei Udrea un document potrivit căruia “are bază legală cuprinderea în bugetul Ministerului Turismului a cheltuielilor aferente programului anual de dezvoltare a produselor turistice şi programul anual de marketing şi promovare”.

În document se arată că ministerul a dorit să facă această precizare, deoarece explicaţiile pe care le-a oferit au fost interpretate greşit de presă. Potrivit secretarului comisiei Udrea, Claudiu Ţaga, documentul a fost, iniţial, depus la registratura Camerei de către un comisionar care l-a retras după zece minute, pentru a-l aduce înapoi peste o oră şi jumătate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite