Comisia pentru politică externă a Senatului: România este legată indisolubil de SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

România este indisolubil legată de SUA, ţara noastră oferind în continuare sprijin necondiţionat naţiunii americane, se arată într-un comunicat emis de Comisia pentru Politică Externă a Senatului cu ocazia comemorării a 11 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrei 2001.

"11 septembrie este începutul unei lumi noi, care a debutat prin suferinţă, dar care s-a întărit prin solidaritate şi luciditate. România a fost parte a acestui efort de solidaritate şi de redefinire a lumii din spectrul virtuţilor democraţiei. 11 septembrie a fost ultimul mare moment care ne-a prins înafara structurilor de putere ale NATO şi UE", se arată în mesajul transmis naţiunii americane de către Comisia parlamentară condusă de Mircea Geoană.

Membrii Comisiei pentru Politică Externă a Senatului reiterează că România a fost alături de America în acele momente, dar şi ulterior susţinând intervenţiile "în Afganistan, Irak şi oriunde democraţia şi-a cerut dreptul şi continuă să fie alături de America într-un demers comun de consolidare şi afirmare a valorilor libertăţii şi demnităţii umane".

"După 21 decembrie 1989, acest 11 septembrie al poporului nostru, România este indisolubil legată de SUA, iar traseul nostru ca naţiune a Vestului nu poate fi nicicând, niciodată şi de către nimeni pus sub semnul îndoielii", sublinează membrii comisiei.

"Împreună, având în minte atrocitatea, dar şi învăţămintele lui 11 septembrie, vom arăta că merită să lupţi şi să investeşti în democraţie, ca unică garanţie a faptului că cele 2996 vieţi pierdute acum 11 ani sunt valorizate prin exerciţiul nostru zilnic de consolidare democratică, de toleranţă şi bună guvernare", se mai arată în mesajul comisiei parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite