Comisia de etică a ARD a dat aviz negativ pentru 32 de candidaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei
Monica Macovei

Comisia de etică a ARD a analizat până în prezent 476 de candidaturi pentru alegerile parlamentare şi a dat aviz negativ pentru 32 de candidaţi propuşi de Alianţă, partidele stabilind să înlocuiască 12 candidaţi dintre cei respinşi.

Potrivit unui comunicat de presă al Monicăi Macovei, preşedintele Comisiei de etică a ARD, rezultatele parţiale ale evaluărilor comisiei au fost transmise liderilor Alianţei.

"Comisia de etică a analizat până acum, pe baza criteriilor de integritate, 476 de candidaturi pentru care a primit documentele solicitate prin scrisoarea transmisa copreşedinţilor Alianţei România Dreaptă (ARD) pe 16 septembrie 2012. Comisia de etică a dat aviz negativ pentru 32 de candidaţi propuşi de ARD. Până în acest moment partidele din ARD au decis să înlocuiască 12 candidaţi dintre cei respinşi. Câteva contestaţii sunt pe rol", menţionează sursa citată.
Potrivit comunicatului, evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comertului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte publice, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată.

Comisia de etică precizează că va face publice rezultatele evaluărilor la finalul verificării tuturor candidaţilor de la care a primit dosare complete.
Comisia este alcatuită din câte un reprezentant al PDL, PNŢCD, FC şi PNR, plus preşedintele, iar deciziile s-au luat prin regula votului majoritar, fiecare membru având drept la un singur vot.
Potrivit comunicatului, Monica Macovei le-a recomandat liderilor Alianţei să ţină cont, în finalizarea listei cu candidaţii ARD, de deciziile luate prin vot în Comisie şi le-a solicitat să transmită urgent Comisiei dosarele complete pentru candidaţii pentru care nu au trimis şi pentru cei pe care decid să îi înlocuiască.

"Nominalizarea candidaţilor Alianţei România Dreaptă a fost o decizie politică a partidelor din Alianţă, iar decizia finală de includere pe listă cade în responsabilitatea acestora", a declarat Monica Macovei, confrorm sursei citate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite