Comentarii ironice şi jigniri la nivel înalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Puterii au primit protestele din stradă cu un val de comentarii ironice, răutăcioase sau, pur şi simplu, jignitoare.

Senatorul PDL Iulian Urban a comentat recent, într-un mesaj de pe blog, intitulat „Mentalitate de viermi care nu vor absolut nimic, dar se plâng de tot ce-i înconjoară", că „merităm să avem soarta domnului Lăzărescu" şi că „suntem nişte viermi care îşi merită soarta".

În termeni foarte duri a vorbit şi ministrul de Externe, Teodor Baconschi, care a scris, la începutul săptămânii trecute, tot pe blog, că „devine clar pentru toţi românii de bine" că a început „încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii", el susţinând că alegerea o va face „România care munceşte", nu „mahalaua violentă şi ineptă încolonată". Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu a criticat comportamentul politicienilor, arătând, într-o emisiune radio, că aceasta trebuie să fie o perioadă a dialogului dintre guvernanţi şi guvernaţi, iar „comportamentul autist al clasei politice nu e deloc productiv".

Opoziţia nu se lasă mai prejos

Reprezentanţii Opoziţiei au răspuns atacurilor Puterii cu lozinci ironice şi colorate. Primarul Contanţei, Radu Mazăre (PSD), a sosit la mitingul organizat de USL în Capitală însoţit de peste o sută de manifestanţi, toţi îmbrăcaţi în uniforme kaki şi cu berete roşii, în stilul lui Che Guevara, unul dintre personajele preferate ale controversatului edil. „A venit vaporul ca să plece chiorul!", a strigat Mazăre la Arcul de Triumf, anunţat de susţinătorii săi cu sloganul: „Nu vă fie frică, vine Măzărică!". Un discurs „aparte" a avut la mitingul USL şi naistul Gheorghe Zamfir, care a spus că, în urma guvernării proaste a PDL, „românii au ajuns cel mai jegos popor de pe pământ" şi că „singura ţară mai săracă decât România este Republica Malgaşă".

Campioni la ironii au fost protestatarii. Lozinci ca „Udrea, nu uita/Ţara nu-i poşeta ta", „Băse, nici nu ştii cât de Boc începi să fii", „Cinste lor, cinste ciumpalacilor", „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi" sunt doar câteva exemple de strigări de la manifestaţii.

Ponta şi-a trimis mama şi sora la proteste

Preşedintele PSD, Victor Ponta, s-a lăudat că mama şi sora lui au participat la protestele pe care el le-a urmărit, de această dată, la televizor şi pe internet, unde a pornit chiar un protest pe Facebook. „Am fost şi în 1989, şi în 1990 în Piaţa Universităţii, alături de mama şi sora mea. Ele au fost şi acum acolo. Eu, din cauza funcţiei mele, iată că am avut ceva de pierdut", a explicat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite