Comandanţii de navă şi preoţii scapă de lustraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandanţii de nave şi conducătorii cultelor religioase nu vor mai fi lustraţi. Persoanele cu responsabilităţi în domeniul operaţiunilor valutare, precum şi cele care au deţinut funcţii de

Comandanţii de nave şi conducătorii cultelor religioase nu vor mai fi lustraţi. Persoanele cu responsabilităţi în domeniul operaţiunilor valutare, precum şi cele care au deţinut funcţii de guvernator, viceguvernator al BNR sau preşedinţi de bancă nu vor mai avea voie timp de 10 ani să acceadă la o funcţie publică dacă au făcut poliţie politică. Plenul Senatului a votat proiectul legii lustraţiei pe articole, urmând ca luni să se dea votul final asupra proiectului. Pot fi lustraţi şefii misiunilor diplomatice, consulare şi comerciale române din străinătate şi adjuncţii acestora. Dacă proiectul va ajunge să fie promulgat în această formă, persoanele din a căror declaraţie rezultă că s-ar fi aflat într-una din situaţiile vizate de proiect vor fi demise de drept.
Senatorul conservator Gavrilă Vasilescu a spus, în calitate de iniţiator al acelui amendament prin care conducătorii de nave ar fi trebuit să fie lustraţi: "Acest amendament care a supărat instituţia prezindenţială s-a înţeles greşit. Nu, domnule preşedinte. Amendamentul făcea referire doar la cei care au făcut poliţie politică. Mi-au fost puşi în cap 250 de comandanţi de nave". El a adăugat că a primit chiar şi scrisori de ameninţare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite